Foto: Vanja Ropič, Facebook
Naj vam dan polepšamo z dobro novico. Ptujčanka Vanja Ropič bo s sinom s posebnimi potrebami Vidom s pomočjo dobrih ljudi lahko ostala v svoji hiši.

V medijih ste te dni gotovo zasledili pretresljivo zgodbo Ptujčanke Vanje Ropič. Ob nenehni skrbi za sina s posebnimi potrebami ni zmogla plačevati kredita za hiško na obrobju Ptuja, v kateri z Vidom živita.

Njuno hišo je na dražbi kupila banka upnica. Ista banka jima je nasproti prišla s ponudbo, da hišo do konca februarja prihodnje leto odkupita za 36.700 evrov, kar je približno polovična vrednost hiše.

V nasprotnem primeru bi se Vanja in Vid znašla na cesti. To bi bil za 16-letnega Vida s cerebralno paralizo in težko epilepsijo hud udarec, saj težko sprejema spremembe.

V Društvu prijateljev mladine Maribor so potrdili, da je bilo za pomoč Vanji in Vidu doslej zbranih že več kot 40.000 evrov.

Vanja je od sreče in ganjenosti zajokala

Vanja Ropič se je na svojem Facebook profilu za pomoč lepo zahvalila: »Jočem. Od sreče, ganjenosti in preplavlja me hvaležnost. Iskreno? Nekaterim izmed občutkov sploh ne poznam imena. Hvala, od srca hvala!«

Vanja Ropič je pojasnila, da so bile pogodbe za različne akcije že podpisane prej in bodo tako še ostale aktivne: »Sama si niti v sanjah nisem mogla predstavljati, da se bo denar za hiško zbral le v štirih dneh in pol.«

Dodala je še, da bodo vsa sredstva, ki bodo na račun Društva prijateljev mladine Maribor morda še prispela, namenjena Vidu in njegovim potrebam za kvalitetnejše življenje: »Odkup hiše je rešitev golega preživetja. Vid potrebuje kvalitetnejše pogoje za življenje, predvsem kopalnico, ki bo varna, in mogoče tudi svojo, malo večjo sobo. Zelo prav bi prišla preureditev hiše za potrebe odraslega 'vozičkarja'

Vanja in Vid sta se vsem dobrotnikom zahvalila tudi s preprostim, a ganljivim videoposnetkom.

Komentarji (1)

JBT (ni preverjeno)

Želel sem in verjel,da še obstajajo dobri ljudje ,ki bodo pomagali ljudem v stiski .
Vanja vse dobro in kot si dejala NIKOLI NE OBUPAJ !

Starejše novice