Obiskali smo Hišo kruha, ki ste jo bralci izbrali za najboljšo pekarno v Mariboru. Z nami so delili svoje skromne začetke, svojo srčno zgodbo in razkrili, kateri sladki izdelki najbolj pritegnejo Mariborčane.

Bralci Mariborinfo ste odločili in izbrali naj pekarno v Mariboru oziroma bližnji okolici. Z večino glasov ste potrdili ter laskavi naziv podelili mariborski pekarni Hiša kruha.

Hiša kruha je družinska zgodba, ki je prejšnje leto praznovala svojih deset let obstoja. V vseh teh letih so se pri Mariborčanih v srca usidrali s svojim nepogrešljivim kruhom, sladkimi piškoti, ruladami, rogljički in krofi.

Kot pravi Alenka Pernek Pec, vodja Hiše kruha, se je njihova zgodba začela popolnoma po naključju. Kot razlaga, je njena starejša hčerka zaključila srednjo gostinsko šolo, po koncu šolanja pa je dobila željo, da bi sama začela svoj posel.

Ponudila se ji je možnost prevzema pekarne na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu, kjer pa je sprva le prodajala kruh določenega proizvajalca. 

»To je trajalo dve leti. Potem se je prodajalna zaprla in smo začeli razmišljati, ali bi se tudi sami podali v te vode, saj smo bili pred tem v gostinskih vodah. Hčerka pa se je odločila, da bo to pekarno prevzela in je sprva začela prodajati le okoli tri vrste kruha, ki ga je delala sama. To se je začelo razvijati in želje strank so prinesle do tega, da se je majhna prodajalna začela širiti,« razlaga Alenka Pernek Pec.

Kot pravi, sta ji sprva pomagala le z možem Markom, a je zgodba prerasla do te mere, da so poleg pekarne na osrednji mariborski tržnici nato odprli še poslovalnici na Gosposki ulici v središču mesta in na Kersnikovi ulici.

Od rogljičkov in tortic, do sendvičev ter krofov

V Hiši kruha, kjer so sprva prodajali le nekaj vrst kruha, pa danes ponujajo že več kot sto različnih artiklov. Kljub imenu pa v Hiši kruha ne pečejo le štruc in hlebčkov najrazličnejšega kruha, kjer najdemo tudi primorski in ajdov kruh, temveč tudi najrazličnejše rulade, tortice, rogljičke in gibanico, pa sendviče, cimetove rolice, buhtlje ter pite.

Med Mariborčani najbolj zaželeni so po besedah Doroteje Muster, vodje prodajaln Hiše Kruha, bučni in ajdovi piškoti.

»Če jih včasih zmanjka, so stranke kar žalostne,« v smehu pove Muster. Stranke pa zelo rade posegajo tudi po njihovih ruladah in v pustnem času po 'berlinarjih' oziroma berlinskih krofih.

»V naše proizvode damo dušo in telo«

Alenka Pernek Pec, vodja Hiše kruha, razlaga, da vse izdelke ustvarijo sami, brez kakršnekoli dopeke.

»Prodajamo izključno lastne proizvode. Vse, kar najdete v naši prodajalni, proizvedemo sami. Tudi kreme in polnila. To niso umetne stvari ali kakršnikoli praški,« poudarja in dodaja, da stranke to cenijo.

Doroteja Muster, vodja prodajaln Hiše kruha, ob tem razlaga, da so zraven kruha in sladkih izdelkov začeli ponujati tudi malice, kjer pa stranke najbolj navdušuje 'šmorn' oziroma carski praženec in kompot.

»Skušamo kuhati pristne domače stvari. Danes imamo na voljo ričet, piščančjo obaro ter segedin. Stranke to očitno pritegne, ti pristni domači okusi,« pravi Doroteja Muster.

»V naše proizvode damo dušo in telo. Da so nas izbrali za naj pekarno nam pomeni eno zelo veliko potrditev, da delamo dobro. Poleg tega nam to prinaša tudi dodatno motivacijo, energijo in voljo, da bomo še naprej delali tako dobro, poleg tega pa dali maksimalno vse od sebe, da bomo zadovoljili naše stranke in kupce. Oni so namreč sokrivi za to, da smo danes tukaj, kjer smo,« poudarja Alenka Pernek Pec.

Njihove kreacije nastajajo na treh lokacijah

Izdelki Hiše kruha nastajajo na treh lokacijah. Prva lokacija je na osrednji mariborski tržnici, kjer pečejo kruh in pekovske izdelke, na drugi lokaciji pečejo klasične sladice, kot so pite, piškoti, zavitke in gibanice, posebne ali kremaste oziroma unikatne sladice, pa pečejo kar na lokaciji na Gosposki ulici. 

»Vsak dan se pripravljajo sveži izdelki. Tudi odvzem je tako velik, da ne more biti nič starega, saj sproti prodajamo izdelke,« poudarja Alenka Pernek Pec in dodaja, da je njihova posebnost tudi ta, da ne gre za izdelke iz dopeke. »Vsako jutro se spečejo vse sveže stvari in se da v prodajo, in ko se izdelki prodajo, tega ni več,« še pravi Pernek Pec.

Vir: Facebook, Hiša Kruha
Vir: Facebook, Hiša Kruha
Vir: Facebook, Hiša Kruha
Vir: Facebook, Hiša Kruha

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kurir (nepreverjen)

Top!

SLO (nepreverjen)

Še enkrat čestitke timu hiše kruha!
Nevem zakaj so me na mb info izbrisali, ko sem že zjutraj pohvalil in dodal da ti pa poznajo higijenski minimum?
Verjetno novinarček ne razume tega a lahko drugič na googlu poišče pomen tega, da ne izpade čudak-neizobražen.

Anfrej (nepreverjen)

Jaz se spomnim da jr bila prva HIŠA KRUHA na stari tržnici zraven čevljara,malo pod Zlatim levom....

Rq (nepreverjen)

upam da njihovih teles ni v kruhu, kot pravijo. pa dušo naj tut raje kar obdržijo.

Surfeiter (nepreverjen)

In kateri del telesa, natančno, daste v proizvod? V HotDog, recimo? Ali pa v Češpljico?

Starejše novice