Vir: Facebook, Kaos
Dolgo je v Mariboru odmevala novica, da se je v mestu zaprl klub Kaos, ki je združeval ljubitelje alternativne glasbe. A njegova zgodba ni dokončno zaključena, saj je klub dobil novega najemnika.

Na Gosposvetski ulici je leta 1999 svoja vrata odprl rokerski klub Kaos, v katerem je več kot dvajset let svoj prostor našel marsikateri pripadnik alternativne glasbene scene.

Po tem, ko je epidemija koronavirusa zaprla vrata številnih priljubljenih mariborskih gostinskih lokalov in klubov, med drugim se je zaprl Klub mariborskih študentov na osrednji mariborski tržnici, pa klub Wetrinsky v prostorih Vetrinjskega dvora, se je po dveh desetletjih zaprl tudi Kaos.

Vendar na srečo marsikoga, vrata Kaosa niso dolgo ostala zaprta. Svojo zgodbo je tako že začel pisati novi najemnik.

Kaos odslej alternativa številnim nedavno zaprtim lokalom

Vodenje kluba Kaos je nedavno prevzel Andrej Zemljič, sicer poklicni kuhar, vendar že vrsto let svoje izkušnje nabira v gostinstvu. Tako si je še do nedavnega kruh služil v Švici, potem pa je ob povratku nazaj domov začel razmišljati, da bi lahko denar vložil v gostinski lokal. 

»Že od nekdaj sem si želel organizirati dogodke, tako nisem želel voditi le lokala ampak klub, v katerem bi lahko prirejali koncerte in podobne dogodke,« je za Mariborinfo razložil Zemljič.

Tako se mu je priložnost ponudila prejšnje leto, ko se je na nepremičninskih portalih pojavil oglas za najem kultnega Kaosa.

»Po tem, ko so se v Mariboru zaprli številni lokali, med drugim Wetrinsky in Satchmo, v mestu ni ostalo kaj dosti. Predvsem za ljubitelje alternativne glasbe. Menim, da bo Kaos združil vse te posameznike, ki so nekaj takega v mestu pogrešali v zadnjih mesecih,« meni Zemljič.

Uradna otvoritev v soboto

Kaos, ki ga sicer sestavljata dve nadstropji, je svoje prve goste sprejel konec decembra, ko so otvorili bar in zgornje nadstropje.

Za uradno otvoritev, z odprtjem spodnjega, klubskega prostora, pa je bilo potrebno počakati do prejšnje sobote.

Zemljič pravi, da bodo v Kaosu svoj dom našli ljubitelji rok, alternativne in drugih nekonvencionalnih zvrsti. »Ne bomo predvajali balkanske glasbe, ostalo pa vse, tudi rap in tehno,« razlaga Zemljič, pri čemer pa obiskovalcem v klubu poleg glasbe ponujajo tudi druge aktivnosti, kot je na primer biljard.

»Mislim, da bo klub veliko prinesel Mariboru,« še poudarja Zemljič, pri čemer meni, da bo Kaosu uspel povrniti njegovo nekdanjo slavo in status kultnega lokala v mestu.

Komentarji (4)

ip (ni preverjeno)

Kaj nimajo pri mr.pet živali not?

sarikaz (ni preverjeno)

Kaos uh ti so spomini'ampak upam ,da že imajo kak zasilni izhod ker ta lukna je kot nalašč narejena za samomor .

Gosposvetski (ni preverjeno)

Klemen, Gosposvetska je cesta in ne ulica!

Mitch (ni preverjeno)

Končno nekaj zanimivega (glede klubov) v. tem mestu.

Starejše novice