Društvo za zaščito živali Maribor na pobudo svojega častnega člana dr. Eriha Tetičkoviča v nedeljo v Narodnem domu organizira dobrodelni koncert za zapuščene živali.

Nastopili bodo Alfi Nipič, Dejan Vunjak, Adi Smolar, Zorica Fingušt Fatur in Ivo Kopecky, Ivek Baranja, operna pevca Petra in Sergej, The Oldies Dixi Band ter vrhunski saksofonist Oto Vrhovnik.

Koncert se prične ob 17. uri, vstopnice pa bo za 10 evrov mogoče kupiti dve uri pred koncertom v Narodnem domu.

Za živali v mariborskem zavetišču

Del izkupička dobrodelnega koncerta bo namenjen živalim mariborskega zavetišča, v katerem letno oskrbijo približno 350 zapuščenih psov in 600 mačk.

»Ponosni smo, da v našem zavetišču vsaki zdravi živali, ne glede na starost, damo na voljo dovolj časa, da najde novega lastnika. Živali ne evtanaziramo, razen v primerih bolezni in neozdravljivih poškodb,« poudarjajo pri Snagi. Redki psi in mačke v 30 dneh, ko bivanje v zavetišču plačuje občina, dejansko najde dom, zato večina živali v zavetišču biva na stroške zavetišča.

»Zato bomo denar, ki se bo za naše kosmatince nabral na nedeljskem koncertu, primarno porabili za nabavo kvalitetne hrane, ki je predvsem v zimskem času za zdravje živali izjemno pomembna. Preostanek bomo namenili nabavi priboljškov in pripomočkov, ki naredijo živalim prehodno bivanje v zavetišču bolj prijetno in domače,« pojasnjujejo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice