Slika je simbolična.
Mariborski mestni svetniki bodo na januarski seji mestnega sveta odločali o podražitvi odvajanja odpadnih voda. Kakšna bi naj bila nova cena?

Se bo v Mariboru in okolici podražilo tudi čiščenje odpadnih voda? 

Mariborski mestni svetniki bodo na januarski seji med drugim odločali o spremembi cene odvajanja odpadnih voda. Če bodo predlog sprejeli, bo odvajanje odpadnih voda dražje, to pa se bo poznalo tudi na položnicah.

Obstoječa cena ne pokriva vseh stroškov

Trenutno veljavna cena, potrjena s sklepom mestnega sveta iz leta 2009, je 1,3056 evra na kubični meter.

V gradivu pred sejo je navedeno, da so se z letom 2022 stroški izvajanja storitve čiščenja, zaradi vsesplošnih podražitev in povečanega vtoka zaradi širitev kanalizacijskega sistema, povišali in obstoječa cena ne pokriva več vseh stroškov.

Kot utemeljitev za predlagano povišanje storitev navajajo dejstvo, da se cena čiščenja odpadnih voda od leta 2009 naprej ni usklajevala z inflacijo, poleg tega stroški izvajanja storitev čiščenja presegajo prejeta plačila občanov po zdajšnji ceni. 

Mestna uprava Mestne občine Maribor zato predlaga dvig cene storitvene pristojbine skladno z letno inflacijo za izvajanje čiščenja odpadnih voda na 1,6895 evra na kubični meter.

Bo to po žepih udarilo občane? 

Povprečno gospodinjstvo, ki porabi deset kubičnih metrov pitne vode mesečno, bi po novem na mesec plačevalo 3,84 evra več kot doslej. 

Če bodo mariborski mestni svetniki predlog potrdili, bodo nove cene začele veljati s 1. marcem.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Prasci to ste volili ko ste izvolili cetnika se naprej

vozi Miško (nepreverjen)

Jočeš za Janšinim nacistom, ki je izropal Maribor.

In reply to by Default (nepreverjen)

Mariborčanček (nepreverjen)

Baje se od 2009 ni usklajevala cena z inflacijo....
Dragi svetniki. Če kdaj, potem sigurno ni sedaj pravi čas za podražitev. Če vam to ni jasno potem ste na napačnem bregu. Ker tukaj smo vas mi volili. In mi Mariborčani ne potrebujemo te podražitve. Pa saj se tega zavedate ne?

slo (nepreverjen)

NE GOVORI MI MARIBORČANI DA SMO IZVOLILI TA DREK

In reply to by Mariborčanček (nepreverjen)

pohorskisvizec

To ste volili.

vozi Miško (nepreverjen)

In bomo spet !

In reply to by pohorskisvizec

orožnik (nepreverjen)

Imam izvir na svoji zemlji, imam greznico roto, triprekatno na svoji zemlji, pa idiotom vseeno plačujem 18 evrov na mesec, edina položnica, NIGRADOVKA, za katero ne dobim nič.

Augsburg (nepreverjen)

20-odstotna podražitev ... Ja, še veliko jih pride, in sicer na račun dviga minimalne plače za 100 EUR. Vse to bomo plačali mi, ker v teh javnih podjetjih je ogromno prejemnikov minimalnih plač.

Pa tudi prejemnikom minimalnih plač se bodo vsi ti stroški obračunali na položnicah, tako da bo od teh levičarskih dvigov ostalo bore malo.

Surfeiter (nepreverjen)

Vi retardirani bedački s Sviznim načelu, ki pišete kaj oz. koga smo volili ... vprašajte se raje koliko je tam zaposlenih ljudi in od kdaj so tam zaposleni. Imajo igrišče za odbojko na mivki ter popolnoma opremljen piknik platz, da se med mučnim delom malo spočijejo. In sedaj se retardirani bedački vprašajte, kdo je Rusom "uvedel sankcije", medtem ko je Švica za 54% prebila trgovinsko bilanco v smislu uvoza iz Rusije, glede na leto poprej ...

Robi27 (nepreverjen)

Prasice Nigradove, polovica tam zaposlenih igra fikus v pisarnah, vse to podpiramo davkoplačevalci, za širokookega srbskega prašiča, ki ste ga volili, pa je škoda besed...

Starejše novice