Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Jutri se bodo začela dela na zahodni obvoznici.

Mestna občina Maribor bo jutri, 10. januarja, začela z izvedbo gradbenih del krožnega križišča Streliška cesta – Kardeljeva cesta, ki predstavlja začetek del IV. etape zahodne obvoznice

Gre za investicijo v višini 1,78 milijona evrov, izvaja pa jo Mestna občina Maribor skupaj z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo.

Kaj vse načrtujejo v sklopu investicije?

Kot so zapisali na Mestni občini Maribor, je v sklopu investicije predvidena ureditev štirikrakega enopasovnega krožnega križišča premera 36 metrov na lokaciji Streliška cesta – Kardeljeva cesta.

Urediti nameravajo vse priključne krake ter površino za kolesarje in pešce, ki bodo vodeni izven vozišča. Urejeno bo tudi odvodnjavanje, cestna razsvetljava in ureditev komunalnih vodov.

Dela se bodo predvidoma začela z jutrišnjim dnem, rok za izvedbo del pa je štiri mesece.

V prihodnjih dveh mesecih popolna zapora Streliške ceste, urejen bo obvoz

Streliška cesta bo prevozna še do 11. januarja, ko bo urejen obvoz, nato pa bo urejena popolna zapora ceste. Odsek Kardeljeve ceste med Borštnikovo ulico in Streliško cesto pa bo zaprt za promet od 10. januarja naprej.

Obvoz bo urejen v smeri Ljubljanska ulica – Cesta Proletarskih brigad – Radvanjska cesta in obratno.

Prav tako bo urejen obhod za pešce in kolesarje: Radvanjska cesta-Ulica Roberta Kukovca in po koridorju na Kardeljevo cesto, čez koridor na Kardeljevi cesti na Ulico Roberta Kukovca-Streliška cesta (iz zahoda proti vzhodu) in Ulica Roberta Kukovca, čez koridor na Kardeljevi cesti in nazaj, čez koridor na Kardeljevi cesti na Ulico Roberta Kukovca -Radvanjska cesta-Streliška cesta (iz vzhoda proti zahodu).

Popolna zapora Streliške ceste bo, kot je bilo določeno s projektom, trajala dva meseca, nato pa bo vzpostavljena polovična prevoznost ceste. Mestni avtobusni promet na liniji 2 'Betnavska' bo vozil po spremenjenih trasah skladno z obvozom.

Komentarji (2)

Mari-bor-čan (ni preverjeno)

Ojoj, dela bo izvajal Nigrad. Računajmo na zaporo vsaj do konca leta 2023. Nigrad zelo slovi po hitrosti. Že za 200m zahodnega dela Streliške so potrebovali več kot pol leta.

Nikitta (ni preverjeno)

Obvoznica sredi mesta in tranzitni promet skozi ulice in stanovanjska naselja. Samo v Mariboru. Ne vem zakaj potem tako presenečenje pri podatkih o onesnaženosti.

Starejše novice