V Mariboru bo to poletje na pripravah osemnajst klubov iz vsega sveta. Med prvimi je Hajduk, po treh letih se vrača tudi beograjski Partizan. Mariborski podjetnik Miran Ferk, ki organizira priprave športnih klubov, izpostavlja neizkoriščen potencial.

Predstavniki najbogatejšega arabskega kluba so si pred dnevi na Mariborskem Pohorju ogledali igrišča, ki zadovoljujejo njihove kriterije za priprave. Glavna težava je nastala pri nastanitvi. Maribor med svojo ponudbo hotelov nima hotela, ki bi se lahko pohvalil s petimi zvezdicami, glavni sponzor arabskega kluba pa ne dovoli, da bi nogometaši spali v manj ovrednotenem hotelu. 

Glede na to, da Miran Ferk s podjetjem Playgreen v Mariboru ni mogel zagotoviti njihovih pogojev glede nastanitve, se je obrnil na avstrijskega partnerja. Kot nam je pojasnil, je zanimanje z arabskega sveta vse večje, zato bi štajerska prestolnica morala narediti nekaj v tej smeri. 

»To se enako dogaja z vsemi klubi. Maribor potrebuje hotel s petimi zvezdicami, če želimo narediti korak ali dva naprej,« pove Miran Ferk.

Hajduk Split na pripravah na Mariborskem Pohorju

Nogometni klub Hajduk Split je te dni že dvanajsto leto zapored prispel na priprave na Mariborsko Pohorje. »V vseh teh letih je klub vodilo dvanajst trenerjev, kar pomeni, da ima vsak svoje zahteve. Glede na to, da že dvanajst let, klub menjavi trenerjev, niso zamenjali destinacije pomeni, da jim nudimo kvalitetno storitev, da nam zaupajo in se zato vračajo. Če jim ne bi omogočali kvalitetnih pogojev, bi zelo hitro zamenjali destinacijo, saj je ponudba vse večja. Maribor pa ima tukaj vseeno eno veliko prednost. To so moja štiri igrišča, Limbuš je peto, Železničar šesto in to, seveda, da so hoteli na nek način v mestu. Tega nima v tem delu Evrope nihče,« še pojasni Ferk.

Tujci bi zapravljali v trgovini s prestižnimi znamkami

Manjši klubi z manjšim proračunom za teden bivanja zapravijo nekje med 20.000 do 25.000 evrov, so pa klubi, ki ostajajo na pripravah tri tedne in zapravijo tudi po 150.000 evrov. Pri tem Ferk vidi težavo še v tem, da Maribor nima trgovskega centra, kjer bi lahko tujci zapravljali v trgovinah z znamkami. 

»Vsako leto za Ruse in Arabce organiziram avtobus, ko imajo prost dan, da jih peljejo nakupovati v Parndorf na Dunaj. Moramo se zavedati, da Rusi in Arabci veliko tega koristijo. To je glavna stvar, ki Mariboru manjka. Leta nazaj so 'moji' Rusi v Bossovi trgovini v Mariboru zapravili 25.000 evrov,« pravi.

V igri za pohorske hotele s tujim investitorjem

Ferk je trenutno lastnik štirih  nogometnih igrišč pod Pohorjem, lansko leto pa je postal tudi najemnik pohorskih hotelov Arena, Bolfenk in Videc, ki so trenutno v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank. 

Kot smo izvedeli, svoje upe glede odkupa hotelov polaga v dva soinvestitorja, Slovenca in tujca, vse pa bo, tako obljublja, znano čez dobra dva meseca, ko se izteče najemniška doba.

Komentarji (1)

Navijac (ni preverjeno)

...pa da vidimo kako in kaj bo z odkupom?

Starejše novice