FOTO: Samo Zavašnik
Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru se je med vikendom odvil Epicenter FERI Lan, ki se ga je udeležilo več kot 400 entuziastov iz Slovenije in sosednjih držav, kar pa pomeni rekordno udeležbo pri nas.

Igričarski dogodek sta, ob tehnični podpori Inštituta za elektroniko in telekomunikacije, v sodelovanju organizirala Študentski svet FERI ter Društvo za elektronske športe SPID.si. Epicenter je trenutno v Sloveniji največji tovrstni dogodek, kjer se odvije tekmovanje s turnirsko strukturo, komentiranimi prenosi v živo in ogromnimi nagradnimi skladi. E-športi so namreč najhitreje rastoče podjetje v sklopu videoiger.

»Predhodne izkušnje društva in podpora naše fakultete se je izkazala za dobro potezo. Vesela sem, da smo združili moči in uspešno izpeljali letošnjo prireditev. Upam, da bomo uspešno sodelovali tudi v prihodnje,« je dodala predsednica študentskega sveta FERI, Pia Prebevšek.

FOTO: Samo Zavašnik

Več kot 350 tekmovalcev

Tokrat so za igralce so pripravili turnirje v osmih igrah, in sicer Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, PUBG, FIFA 18, Hearthstone, Fortnite, Rocket League in Pro Evolution Soccer. Turnirjev se je udeležilo več kot 350 tekmovalcev. Uradna tekmovanja so bila organizirana tekom obeh dni, velika večina udeležencev pa se je ob igranju družila tudi čez noč.

Poleg zabave ob igranju videoiger in druženja so bile na voljo še druge aktivnosti, zanimive tudi za tiste, ki so si dogodek želeli le ogledati. Okrog 200 obiskovalcev je spremljalo prenose iger v živo ali pa se ustavili na stojnicah sponzorjev in si ogledali najnovejšo računalniško opremo in periferijo ter jo tudi preizkusili.

»Zelo smo veseli, da smo imeli možnost v Mariboru organizirati enega izmed največjih gaming dogodkov v Sloveniji. Po našem mnenju je presegel pričakovanja in definitivno uspel,« je povedal Samo Zavašnik, predsednik društva.

FOTO: Samo Zavašnik

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice