V Mariboru se je uspešno zaključil program Mobilnosti mladinskih delavcev CIA Investigators, ki je v mestu en teden gostil 24 mladih iz sedmih evropskih držav.

Društvo Hiša! je v preteklih dneh v Mariboru gostila 24 mladinskih delavcev iz Evrope, aktivnosti so potekala med 5. in 10. majem cilj pa je bil iskanje kreativnih inovativnih pristopov vključevanja mladih in mladih z manj priložnosti za projekte v tujini. 

Šest dni delavnic, druženja in kreativnih idej

Če je prvi dan služil predvsem namestitvi in spoznavanju ekipa se je že v soboto za vse udeležence izobraževanja začelo delo in kravžljanje možganov. Ekipa je skozi naslednje dni spoznavala Maribor, kulturo vseh udeležencev in pa nevladne organizacije ter društva, ki so tako ali drugače vpeta v izobraževanje in delo z mladimi. Mladi so med sabo delili tudi svoje izkušnje s področja prostovoljstva. Zadnji večer v Mariboru pa je bil ponovno namenjen zabavi in sproščenemu druženju, ki ga sicer v ekipi nikoli ni manjkalo. Dobra volja in energija sta prekipevala s strani udeležencev.

Dogodek Spoken word Maribor zaključek prijetnega druženja

Do torka so se udeleženci med sabo že dobro poznali in postali prava mala družinica zato je torkov dogodek Spoken Word potekal v norčavem in smehu polnem vzdušju. V Rajzerfiber biroju so organizatorji pripravili že tretji Spoken Word v Mariboru, kjer pa so bili posebni gosti prav udeleženci delavnic. Hitro so padli že zadnji zadržki in trema in prostovoljci so se pogumno podali na oder in z občinstvom delili svojo zgodbo ali pesem. Večerno dogajanje se je zavleklo pozno v noč in zadnji dan je prinesel s sabo končno evalvacijo programa in obljubo, da se kmalu zopet srečajo. 

 

Starejše novice