V Podravju so včeraj potrdili 91 okužb s koronavirusom v 28 podravskih občinah.

V Sloveniji so v ponedeljek, 19. oktobra, opravili 4326 testiranj na koronavirus in potrdili 794 novih okužb, delež pozitivnih je bil 18,4 odstoten.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 14.472.

V Mariboru kar 28 novih primerov

V Podravju so včeraj potrdili 91 novih okužb v 28 občinah. Kar 28 okužb so potrdili v mariborski občini, drugo največje število, enajst novih primerov so zabeležili na Ptuju.

Pet novih primerov beležijo v Lenartu. Po štiri nove primere so potrdili v občini Kidričevo, Ormož, Rače - Fram, po tri v občini Starše in Šentilj, po dva primera v občini Hajdina, Lovrenc na Pohorju, Miklavž na Dravskem polju, Kungota, Destrnik, Dornava, Podlehnik, Sveta Ana in v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

Po en primer pa so zabeležili še v občinah Slovenska Bistrica, Hoče - Slivnica, Poljčane, Ruše, Selnica ob Dravi, Gorišnica, Pesnica, Videm, Duplek, Središče ob Dravi in v občini Trnovska vas.

Glede na 14-dnevno pojavnost je v Podravju trenutno 232,5 okuženih na 100.000 prebivalcev, včeraj je bilo število 212,3. Meja za uvrstitev med rdeče regije pa je 140 okuženih na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh. V Podravju je trenutno aktivnih 758 primerov okužbe s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Bravo Štajerci! Imamo štiri oaze zdravja: Benedikt, Sveti Jurij, Sveta trojica in Cirkulane.

Starejše novice