Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 27. septembra, opravili 4785 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1037 novih okužb, gre za 21,7-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 37.051 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 1440 PCR testiranjih potrdili 285 novih okužb. Šlo je za 19,8-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 13.138 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 153 novih okužb

Pretekli dan so v Podravju največ okužb zaznali v Mariboru, in sicer 45. Sledi Slovenska Bistrica z 20 novimi okužbami in Ptuj z devetimi. 

V občini Destrnik je bilo potrjenih osem primerov, sedem so jih zabeležili v občini Hoče - Slivnica. Šest novih okužb imajo v občini Lovrenc na Pohorju, pet pa v Ormožu.

Po štiri nove okužbe beležijo v občinah Dornava, Majšperk, Gorišnica in Lenart. Po tri okužbe so zaznali v občinah Videm, Markovci, Rače - Fram, Zavrč, Benedikt in Žetale. Po dve novi okužbi imajo občine Sveta Ana, Hajdina in Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

Eno okužbo beležijo v občinah Pesnica, Ruše, Šentilj, Miklavž na Dravskem polju, Kidričevo, Središče ob Dravi, Poljčane, Selnica ob Dravi, Juršinci, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Cirkulane, Sveti Tomaž inTrnovska vas.

Brez novih okužb je osem podravskih občin. 

Najbolje kaže Podlehniku, kjer nove okužbe niso zaznali od 12. septembra, so pa tudi edina občina brez trenutno aktivnega primera.

Največ aktivnih okužb je v Mariboru. Beležijo jih 772.  

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 162.303 oziroma 49,4 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 144.198 posameznikov, oziroma 43,9 odstotkov prebivalcev.

Samo v zadnjem dnevu je bilo v Podravju cepljenih 520 oseb.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice