Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 27. oktobra, opravili 7315 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 2631 novih okužb, gre za 36-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 26.385 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 8308 PCR testiranjih potrdili 3166 novih okužb. Šlo je za 38,1-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 23.748 aktivnih primerov okužb.

V Podravju 429 novih okužb

Po novih okužbah močno prednjači Maribor, kjer so jih odkrili 83. Sledi občina Ptuj, kjer so odkrili 74 novih primerov, in Ormož z 37 novimi okužbami.

29 novih okužb imajo v Slovenski Bistrici, 24 v občini Kidričevo in 21 v občini Pesnica. 16 novih okužb imajo v  Lenartu, 11 primerov pa v občini Videm.

Deset novih okužb so potrdili v občini Hoče - Slivnica in Juršinci, osem v Gorišnici, sedem novih primerov pa imajo v občini Hajdina. 

Šest novih okužb imajo v Šentilju, in Rušah, pet v občinah Duplek, Rače - Fram, Oplotnica, Dornava, Majšperk in Žetale. Po štiri primere pa beležijo v občinah Poljčane, Benedikt, Cirkulane, Cerkvenjak in Sveta Ana.

Občine s tremi novimi okužbami so Starše, Kungota, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Sveti Tomaž, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Podlehnik, Makole in Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Po dve okužbi pa beležijo v občinah Selnica ob Dravi, Destrnik, Središče ob Dravi in Trnovska vas.

Nazadnje so po eno okužbo potrdili še v občinah Lovrenc na Pohorju in Zavrč.

Brez novih okužb je tako le ena podravska občine.  

Najbolje kaže Svetemu Andražu, daleč najslabše Mariboru 

Najboljšo epidemiološko sliko ima občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah, kjer nove okužbe niso zabeležili od 25. oktobra. Tam imajo sicer 14 aktivnih primerov, kar pa sicer ni najmanj v Podravju. Najmanj aktivnih okužb ima namreč občina Destrnik, kjer beležijo 13 aktivnih primerov.

Najslabšo epidemiološko sliko ima Maribor. Danes so odkrili kar 83 novih okužb, aktivnih pa imajo kar 1032 primerov. Ptuj ima 485 aktivnih okužb in je s tem na drugem mestu po okuženosti med podravskimi občinami. 

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 173.273 oziroma 52,8 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 162.965 posameznikov oziroma 49,6 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 5218 oseb. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice