Vir: Facebook, Dostop.si
Na travnato ploščad ob UŠC Leona Štuklja se vračajo tradicionalni Lampiončki. Tudi letos pa bodo postregli s kar nekaj znanimi imeni.

Zacvetele so trobentice in zvončki in spet so na vrsti Lampiončki, simbol študentskih iger, ki je že desetletja namenjen športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. 

Prvi Lampiončki so bili organizirani že leta 1981, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in tudi v Sloveniji.

S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. 

Tudi letos bodo Lampiončki v Mariboru potekali v juniju, in sicer 6. junija. Koncertni program na glavnem odru že leta privablja priznane glasbenike in glasbene skupine, tudi letos pa ne bo nič drugače.

Na odru Lampiončkov na travnati ploščadi ob Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja bodo nastopili Magnifico, Vlado Kreslin, Emkej, pa tudi Farty Animals, Smetnaki in Akustični orgazem.

Manjkale ne bodo niti Lampiončkove igre

Tradicionalne Lampiončkove igre, kjer se bodo študentje pomerili v različnih športih, med drugim v košarki 3na3, futsal, odbojki na mivki ter boju med dvema ognjema, bodo potekale v torek, 16. maja, na Dan študentov Univerze v Mariboru. 

Dogajanje bo potekalo skozi ves dan, najboljše ekipe pa bodo prejele tudi laskavi naziv zmagovalcev Lampiončkovih iger.

»Lampiončki skozi leta spreminjajo svojo obliko, lokacijo in generacije. Gledano v celoti pa Lampiončki ostajajo to, kar so vedno bili. Druženje študentov in tistih, ki so nekdaj študirali na Univerzi v Mariboru in se vedno znova radi vračajo,« pa je ob napovedi letošnjih Lampiončkov povedal David Bohar, predsednik Študentske organizacije Univerze v Mariboru.

Starejše novice