Vir: PGD Kamnica
Intenzivno deževje povzroča težave na območju Maribora. Sprožili so se štirje zemeljski plazovi.

Na območju krajevne skupnosti Bresternica-Gaj in Kamnica je danes v jutranjih in dopoldanskih urah prišlo do štirih plazov. 

Aktivirani so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnica in Gasilske brigade Maribor. 

Ob 5.39 je v naselju Rešpoh-del zemeljski plaz poškodoval cesto. Gasilci Gasilske brigade Maribor in Prostovoljnega gasilskega društva Kamnica so plaz pokrili z folijo.

Ob 7.50 je v Gaju nad Mariborom zemeljski plaz odnesel del cestišča. Gasilci Gasilske brigade Maribor so s folijo so pokrili plaz, plazovito območje zavarovali in ga začasno sanirali.

Ob 7.54 je prišlo do plazenja v Kamniški Grabi v Bresternici. Tam zemeljski plaz na površini približno 120 kvadratnih metrov ogroža stanovanjsko stavbo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnica so plaz pokrili.

Ob 10.43 so v Gaju nad Mariborom gasilci Gasilske brigade Maribor s folijo pokrili zemeljski plaz, plazovito območje zavarovali in ga začasno sanirali.

»Krajane pozivamo naj se ne zadržujejo na območju mehkih tal ter zemeljskih razpok ter spremljajo dogajanje zemlje okoli hiš,« so zapisali na Facebook profilu Prostovoljnega gasilskega društva Kamnica.

Starejše novice