Foto: Jure Banfi
Število okužb s koronavirusom narašča in tudi Podravje ni izjema. V Podravju je do današnjega dne potrjenih 58 primerov okužbe s koronavirusom.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v Podravju okuženih 58 oseb

Po enega okuženega s koronavirusom imajo v občinah Hoče - Slivnica, Kungota, Lovrenc na Pohorju, Markovci, Pesnica, Rače - Fram in Ruše. Dva obolela za koronavirusno boleznijo 19 imajo v občinah Duplek, Hajdina, Kidričevo, Lenart, Miklavž na Dravskem polju, Žetale, Šentilj in v Mestni občini Ptuj. 

Štirje oboleli so v občini Ormož, pet v občini Sveta Ana, v Slovenski Bistrici jih beležijo že devet, v Mestni občini Maribor pa 17.

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je bilo včeraj zaradi koronavirusa hospitaliziranih 19 pacientov, danes že 28. Od tega je šest pacientov intubiranih na respirator in v intenzivni enoti.

Vir: NIJZ
Vir: NIJZ

Okužba že v več kot polovici slovenskih občin

Do današnjega dne je bil vsaj en primer okužbe covid-19 potrjen v 119 občinah, kar je 56 odstotkov vseh slovenskih občin, več kot dva primera okužbe covid-19 sta bila potrjena v 74 občinah. Do 26. marca 2020 do polnoči je bilo opravljenih 18.369 testiranj, od tega je bilo 638 pozitivnih testov.

Po prejetih epidemioloških podatkih gre za 632 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, dve osebi pa sta testiranje opravili v tujini, so zapisali v Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

Vir: NIJZ
Vir: NIJZ

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice