Policijska uprava Maribor poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v zadnjih štiriindvajsetih urah na številko 113 prejeli 196 klicev, med katerimi je bilo 90 interventnih klicev in je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so obravnavali:

  • 15 kaznivih dejanj, med katerimi je bilo največ tatvin in vlomov v različne objekte,
  • 19 prometnih nesreč, ki so se končale z materialno škodo,
  • eno prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • en kršitelj je bil pridržan na podlagi 24. člena zakona o pravilih cestnega prometa, zaradi vožnje pod vplivom alkohola,
  • enemu kršitelju je bil zasežen osebni avtomobil zaradi ponavljajočih se kršitev v cestnem prometu,
  • 12 kršitev javnega reda in miru, od tega tri kršitve v zasebnem prostoru in devet kršitev na javnem kraju,
  • ena kršiteljica je bila pridržana, ker ni upoštevala ukazov policistov na kraju, da preneha s kršitvijo in je s to nadaljevala.

Odkrito ukradeno vozilo

Včeraj, v dopoldanskem času, so policisti Policijske postaje Maribor II na podlagi pridobljenih informacij v Limbušu odkrili odtujen kombi, znamke Peugeot Boxer, bele barve, ki je bil odtujen v septembru 2023 na območju Policijske uprave Maribor.

Policisti so opravili ogled kraja najdbe vozila in pri tem v tovornem delu odkrili še predmete, ki prav tako izvirajo iz drugih kaznivih dejanj na območju policijske uprave.

Po zaključenem policijskem postopku bodo policisti zasežene predmete vrnili lastnikom, pristojno državno tožilstvo v Mariboru pa bodo seznanili s poročilom v dopolnitev kazenske ovadbe.

Vlomi v hiše

V popoldanskih urah so bili policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Poljčan, kjer je neznani storilec vlomil v hišo, pregledal prostore hiše in iz nje odtujil gotovino.

Z navedenim dejanjem je bil lastnik hiše oškodovan za okoli 3500 evrov.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zadevo zaključili s kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Mariboru.

Nekaj po 19. uri včeraj so bili policisti Policijske postaje Maribor II obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Maribora, kjer je neznani storilec v popoldanskem času, ko je bila hiša prazna, vlomil v to, ali je kaj odnesel iz hiše, pa se zaenkrat še ne ve.

Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo zadevo po vseh zbranih obvestilih zadevo zaključili s kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Mariboru.

Okoli 23. ure pa so bili policisti Policijske postaje Maribor I obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Dupleka, in sicer je neznani storilec pregledal prostore in iz nje odtujil različne predmete in gotovino.

Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika hiše za okoli 1700 evrov.

Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo zadevo po vseh zbranih obvestilih zadevo zaključili s kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Mariboru.

Okoli polnoči so bili policisti Policijske postaje Maribor II obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Maribora.

Neznani storilec je pregledal stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil gotovino in različne predmete ter s tem dejanjem oškodoval lastnika hiše za okoli 7000 evrov.

Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo zadevo po vseh zbranih obvestilih zadevo zaključili s kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Mariboru.

Vlom v poslovni prostor

Nekaj minut po polnoči pa so bili policisti Policijske postaje Maribor II obveščeni o vlomu v trgovino na območju Maribora, in sicer se je v objektu sprožil alarm, vezan na interventno službo Prosignal.

Z ogledom so policisti na kraju ugotovili, da je neznani storilec iz pisarne odtujil gotovino in z navedenim dejanjem oškodoval trgovino za okoli 5000 evrov.

Policisti bodo po zaključenem postopku podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Komentarji (2)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Posteni in delovni migranti ze izkazujejo kaksna dobra delovni sila so

gg (ni preverjeno)

Danijel potocnik spet v stari službi....

Starejše novice