Vir: posnetek zaslona (Facebook Sašo Dobnik)
Znani Štajerec Sašo Dobnik, ki je širši javnosti znan kot gasilec Sašo iz oddaje Pri Črnem Petru, se je odločil za lepo gesto. Na dražbo je dal podpisan dres Luke Dončiča. Zbran denar bo predan štirih otrokom, ki so na krut način ostali brez mame.

Slovenijo je pretreslo okrutno dejanje, v katerem je bila 33-letnica iz okolice Ptuja kruto umorjena s strani 37-letnega partnerja in njegove 33-letne ljubice iz okolice Lenarta. Žrtev in osumljenec sta imela štiri otroke, ki so tako ostali brez staršev. 

Po okrutnem dejanju se je Frizerski Studio Ella na družbenem omrežju Facebook takrat s čustvenim zapisom poslovil od pokojne matere štirih otrok, ob tem pa zapisal, da bodo v salonu zbirali denar za pomoč otrokom, ki so čez noč postali sirote.

Z zbiranjem so zaključili prejšnji teden in po zadnjih podatkih naj bi zbrali okoli 10.000 evrov.

Sredstva zbira tudi Območno združenje Rdečega križa Ptuj, tako na njihov TRR račun, kot tudi s pomočjo SMS sporočil.

Na 1919 lahko darujete s sporočilom PTUJPOMAGAM5 ali PTUJPOMAGAM10.

Sredstva lahko nakažete tudi na: 

TRR SI56 0420 2000 0348 846
Namen nakazila: POMOČ ŠTIRIM OTROKOM PO NASILNI SMRTI MAME
Sklic: SI00 245115

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Na pomoč tudi gasilec Sašo

Da bo pomagal, se je odločil tudi Sašo Dobnik, ki je v objavi na Facebooku zapisal, da bo do nedelje do 21. ure na dražbi Dončičev podpisan dres. 

V videu, ki ga je objavil, je povedal, da mu podpisan dres, ki ga je dobil od Luke Dončiča pomeni veliko, ampak da mu veliko pomeni tudi to, da bo lahko s tem dresom, ki ga bo dal na licitacijo, pomaga štirim otrokom, ki so ostali brez mame. 

»Upam, da se bo čim več zbralo in da vsaj malo pripomorem tudi jaz s tem dresom,« je povedal. Na koncu je Luki sporočil: »Luka upam pa tudi to, da enkrat bom še zagotovo imel tvoj dres, pa če bo še enkrat tako treba, ga bom še enkrat podelil. Ker mi to, da pomagam, pomeni veliko.« 

Dobnik je sicer tudi glasen protestnik in zagovornik pravic žrtev v primeru trojnega umora v Gerečji vasi, ker je njihov družinski prijatelj. 

Starejše novice