Dela povezana s postavitvijo reflektorjev na Fazaneriji so skoraj v celoti zaključena, včeraj zvečer so tudi uradno preizkusili umetno razsvetljavo.

Luči na Fazaneriji so prvič za nekaj minut prižgali že pred dnevi, včeraj zvečer pa je bil na vrsti uraden preizkus prižiga reflektorjev. Mura bo prvo uradno tekmo pod umetnim soncem sicer odigrala čez dobra dva tedna, 2. marca bo namreč na Fazaneriji gostovala ekipa Domžal.

Spomnimo, da so se dela povezana s postavitvijo reflektorjev na Fazaneriji začela v začetku septembra, približno pol milijona finančnih sredstev je zanje v proračunu zagotovila Mestna občina Murska Sobota.

Postavitev reflektorjev na Fazaneriji je potekala v štirih sklopih. Prvotna želja je bila, da bi Mura prvo uradno tekmo pod reflektorji odigrala že ob koncu jesenskega dela, a se tiste napovedi niso uresničile.

Reflektorji na Fazaneriji zdaj delujejo, teža posameznega reflektorja, na katerem se nahaja 29 luči pa znaša osem ton. Skupaj bo Fazanerijo torej osvetljevalo kar 116 luči.

Prižig reflektorjev si je v Fazaneriji ogledalo okoli 100 do 200 ljudi, vključno s predsednikom državnega zbora Dejanom Židanom in županom Mestne občine Murska Sobota Aleksandrom Jevškom.

Soboška občina po reflektorjih namerava dograditi še tribune in urediti igrišče

Z s reflektorji pa se vlaganje v infrastrukturo na Fazaneriji naj ne bi zaključilo. Mestna občina Murska Sobota namerava tudi v prihodnje del proračunskih sredstev nameniti urejanju stadiona.

Prihodnji teden je na vrsti seja mestnega sveta soboške občine, ena izmed točk pa je vezana tudi na proračun za leto 2019. V predlogu proračuna Mestne občine Murska Sobota za leto 2019 pa so tudi načrti razvojnih programov za obdobje 2019-2022, med njimi pa je tudi nadgradnja Fazanerije.

»Na proračunski postavki se načrtujejo tudi sredstva za ureditev razsvetljave na stadionu Fazanerija z vso potrebno dokumentacijo in drugimi stroški, kjer večina stroška zaradi gradnje med decembrom 2018 in januarjem 2019 zapade v proračunsko leto 2019. Kot nujno potrebno investicijsko vzdrževanje in izboljšave v letu 2019 je potrebno izvesti zasilno varnostno razsvetljavo v primeru nočnih tekem, ki ni bila predmet projekta izgradnje reflektorjev,« je uvodoma zapisano v obrazložitvi načrta razvojnih programov.

Da bi Fazanerijo dogradili, je bila želja že v preteklih letih, ko so obstajali tudi načrti, kako naj bi izgledala »nova«, posodobljena Fazanerija.

»V naslednjih letih je planirana izvedba dograditev tribune, prestavitev igrišča, novega vhoda in drugih komunalnih ureditev, ki bo omogočala nadgradnjo športnih aktivnosti na stadionu, boljše komunikacijske poti ter izgradnjo manjkajoče komunalne infrastrukture,« še pišejo v omenjenem dokumentu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice