S projektom Maistrovanje so se danes na Trgu generala Maistra poklonili Rudolfu Maistru in razglasili ime šole, ki bo naslednje leto uglasbila pesmi z glasbili, ki so jih prejeli v dar.

Na Trgu generala Maistra je ob 11. uri potekalo »Maistrovanje«, ki ga je pripravila Osnovna šola borcev za severno mejo v sodelovanju z Mestno občino Maribor, Zavodom 20za20 in Vojašnico generala Maistra Maribor. 

Dogodka so se udeležili lanski prejemniki glasbil, in sicer učenci iz Centra za sluh in govor Maribor, ki so tudi nastopili, Daniel Sajko iz Mestne občine Maribor, Lučka Lazarev Šerbec, ravnateljica Osnove šole borcev za severno mejo, ravnateljica Osnove šole Gustava Šiliha Milojka Sevšek in pobudnik projekta 20za20 Marko Soršak Soki

Gre za projekt, s katerim želijo dvigniti domoljubno zavest preko glasbe in spodbuditi mlade k ustvarjanju in prevzemanju odgovornosti.

Lansko leto je glasbila prejel Center za sluh in govor Maribor, letos pa so se glasbil razveselili otroci na Osnovni šoli Gustava Šiliha. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice