Iz smeri severa se nad naše kraje pomika močnejša točonosna nevihtna celica. Kasneje bodo nove nevihte zajele tudi ostale dele severovzhodne Slovenije.

Za Pomurje, Štajersko in Koroško danes napovedane močnejše nevihte s točo. Za Pomurje in Podravje je trenutno razglašen vijoličast alarm.

Državni meteorologi opozarjajo, da bodo danes popoldne predvsem na severovzhodu Slovenije lahko nastala krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi, ni izključen pojav toče.

Vir: ARSO
Vir: ARSO
Vir: ARSO
Avstrijci so nedolgo nazaj na nebo že poslali dve letali proti toči. 

Kot smo že poročali, bo popoldne od severa oblačnost naraščala, plohe in nevihte bodo najprej zajele severne kraje, nato se bodo pojavljale tudi južneje.

Možna bo tudi kakšna močnejša nevihta. Predvsem na severovzhodu bo prehodno zapihal okrepljen severnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 stopinj Celzija.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Župani Podravja združite se in zaščitite premoženja svojih občanov ter organizirajte zračno zaščito . Zakaj ni denarja ? Ali je kriv Covid 19? Morda nimate mask? Nehajte se sprenevedati in opravite svoje poslanstvo za kar smo vas izvolili .

Starejše novice