Foto: Janez Leskovar
Vilinsko mesto je prostor in čas za ustvarjanje skupnosti. Pravljične urice bodo od 29. novembra ponovno polne dogajanja za vse obiskovalce mesta.

Letošnja otvoritev Vilinskega mesta bo v petek, 29. novembra. Prav takrat se bodo v Mariboru prižgale praznične luči. 

Mateja Meh iz Društva Hiša! je povedala, da »Vilinsko mesto oziroma Pravljične urice začenjamo že skoraj tradicionalno z Lumino, svetlobnimi instalacijami, ki bodo zasvetile na tistih pozabljenih, temnih kotičkih mesta. Letos sta to dve na Rotovškem trgu, dve na Slomškovem trgu in ena na Ulici škofa Maksimilijana Držečnika.«

V sklopu tega bodo organizirani sprehodi, svetlobne delavnice, koledovanje, otroška interaktivna predstava in iskrenje, s čimer pozivajo k prazničnim dnevom brez petard.

Marko Brumen iz Narodnega doma je razkril, katera je ena izmed letošnjih novosti: »Ena izmed novosti letošnjega Vilinskega mesta so vsebine za starše. Sicer pa je skozi igro najlepši in najboljši način, kako zaposliti otroke, da bodo zrasli v ljudi.«

Urška Košica, programska vodja festivala, je povedala, da so program letos vendarle malo spremenili: »Vilinski oder je srčika dogajanja Vilinskega dvora, kjer se bodo ob petkih ob 19. uri zvrstile koncertne poslastice slovenskih izvajalcev.« Ogledali si boste lahko tudi šolsko produkcijo Tretje gimnazije Maribor in Konzervatorija za glasbo in balet in še veliko več.

Košica je še dodala, da »pripravljamo bogat program, kjer se bo našlo nekaj za vsakogar. Vetrinjski dvor vsako leto dobi novo podobo. Letos bo preobrazba sledila rdeči niti bele omele, ki se bo kazala na različne načine.

Vsi dogodki Vilinskega mesta so brezplačni

Vojka Miklavc iz Zavoda Mars Maribor je povedala: »Ustvarjalni program v Vilinskem mestu ustvarjamo za vse generacije. Čitalnica - igralnica, ki jo pripravljamo, bo odprta vsak dan med tednom med 10. in 19. uro, ob petkih in sobotah pa se bodo tukaj ob večerih brale pravljice. Med drugim bomo tudi ustvarjali v delavnicah animiranega filma, kiparstva, oblikovanja, šivanja, recikliranja … Pod belo omelo pa se bomo ljubčkali.«

Vsi dogodki v sklopu Vilinskega mesta so brezplačni.

Ana Mrzla bo letos od 26. do 28. novembra na Maistrovem trgu. Predstavila se bo z dvema programoma na dan, v katere so vpeti tako domači kot tudi tuji ustvarjalci. Ob 18. in 20. uri bo navduševala z mešanico ognjenih in akrobatskih predstav na trapezu.

Vilinsko mesto je skupni projekt Narodnega doma Maribor, Društva Hiša! in Zavoda MARS Maribor. Generalni pokrovitelj projekta je letos prvič Zavarovalnica Sava.

Vitrinsjki dvor se bo kmalu preobrazil v Vilinski dvor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice