V Mariboru bo jutri ponovno začel delovati mestni potniški promet, vključno s krožno kabinsko žičnico na Pohorju. Hkrati se bo odprla tudi blagajna na Avtobusni postaji Maribor in spodnji postaji Pohorske vzpenjače.

Mariborski mestni avtobusi bodo od jutri, 15. decembra, na vseh linijah vozili po počitniških voznih redih. Zaradi počitniškega režima ne bodo opravljali prevoza le na linijah 10, 151 in obeh nočnih krožnih linijah. Bo pa od torka znova na razpolago tudi brezplačen prevoz z mini vozilom Maister.

Med vožnjo na mestnih avtobusih bo treba spoštovati že uveljavljene zaščitne ukrepe, kot so obvezno nošenje obrazne maske, razkuževanje rok, uporaba samo neoznačenih sedežev in ohranjanje ustrezne medsebojne razdalje vsaj 1,5 metra. Uporaba zaščitne maske bo obvezna tudi ob vstopu na gondolo. 

Z začetkom delovanja mestnega avtobusnega prometa bodo prenehala veljati potrdila za brezplačno parkiranje v belih conah, ki so jih prejeli imetniki določenih vozovnic. Še naprej pa bodo veljale parkirne dovolilnice za zaposlene v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. 

Obratovalni časi blagajn

Blagajna na glavni avtobusni postaji bo po odprtju poslovala ob delavnikih med 6. in 20. uro ter ob sobotah med 8. in 16. uro. V omenjenem času bo dostopna tudi tako imenovana mestna blagajna v Mlinski ulici.

Krožna kabinska žičnica bo po vnovičnem zagonu obratovala od ponedeljka do nedelje vsako polno uro med 7. in 18. uro, pri čemer bo v času odprtja smučišč med 9. in 16. uro krožila neprekinjeno. Blagajna na spodnji postaji gondole bo odprta med 7. in 15. uro.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SDSS (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

In kam bodo vozili ? Na britof ? Trgovine so zaprte .

Starejše novice