Foto: Žan Osim
Kopališče Mariborski otok je bilo danes dopoldan še vedno zaprto. »Neugodne vremenske razmere vplivajo na varnost in udobje obiskovalcev,« so povedali v Šport Maribor. Kasneje so sporočili - popoldan odpiramo.

Sprva je bilo napovedano, da se v soboto, 1. julija 2023, za kopalce odpirajo vrata Mariborskega otoka. Otvoritev so nato prestavili na nedeljo, nato na ponedeljek, a zaradi slabega vremena še naprej ostaja zaprto. 

»Neugodne vremenske razmere, ki naj bi vztrajale še nekaj dni, namreč vplivajo na varnost in udobje obiskovalcev, upravljavcu pa onemogočajo izvedbo storitev ustrezne kakovosti,« so včeraj zapisali na Facebook profilu družbe Šport Maribor, ki upravlja s kopališčem.

»Ker nam zadovoljstvo obiskovalcev in pozitivna izkušnja pomenijo največ, si želimo, da bi vam lahko ponudili prijazne trenutke v tistem 'ta pravem' vzdušju Mariborskega otoka,« so še zapisali.

Popoldan vendarle odprtje

Danes, tri dni po napovedanem odprtju, bodo Mariborski otok vendarle odprli. »Popoldan odpiramo,« so sporočili. 

Mariborski otok se bo odprl danes ob 14. uri, vključno s čitalnico, igralnico in delavnicami Zavoda Mars Maribor. Po 14. uri velja popoldanska vstopnica po ceni štiri evre.

Kopalni del na Mariborskem otoku naposled počasi dobiva končno podobo

Letno kopališče na Mariborskem otoku je prvič odprlo vrata junija 1930. Ob otvoritvi je slovelo kot najlepše daleč naokoli, a z leti je njegov blišč ugašal. V zadnjih letih so na kopališču izvajali le najbolj nujna vzdrževalna dela, denarja za nujno celovito obnovo pa ni bilo. 

Občina je lani vendarle pristopila k obnovi edinega letnega kopališča v mestu.

Poleg osveženega mostu je najbolj opazna sprememba nove ploščadi ob bazenih, ki izboljša splošen videz kopališča in omogočaj dostop tudi gibalno oviranim osebam.

V teku je tudi prenova infrastrukture, na novo so urejene sanitarije, načrtovana pa je tudi celotna revitalizacija stavbe.

Ena izmed večjih novosti, ki bo prišla v veljavo šele prihodnje leto, bo ločen vhod za kopalce. Ta ne bo več na mostu, temveč v sami stavbi kopališča. S tem bo omogočeno obiskovalcem, da uživajo v sprehodu po otoku tudi v poletni sezoni, ne da bi pri tem morali plačati vstopnino.

Parkirišče je urejeno, obeta se tudi povezava z Mbajkom in dodatni most

Parkiranje je enako, kot smo ga bili vajeni, a je parkirišče zdaj skupaj z obračališčem za avtobuse bolj urejeno.

Prav tako je zaprt dostop do nekdanjega parkirišča pod krošnjami na drugi strani potoka, kot razlog pa vodilni navajajo varnost kolesarjev in pešcev. Župan Saša Arsenovič upa tudi, da bo prihodnje leto mreža Mbajka že vključevala postajo ob Mariborskem otoku.

V sklopu revitalizacije starega mestnega jedra je bil pomemben gradnik tudi spojitev obeh bregov. V sklopu tega se načrtuje tudi dodaten most, ki bo mariborski otok povezoval še z desnim bregom Drave, pojasnjuje podžupan Mestne občine Maribor Gregor Reichenberg.

Komentarji (2)

44 (ni preverjeno)

Vreme je samo izgovor
Žal so nesposobni.4 7 ob 14 start

RP (ni preverjeno)

Vse te napovedi in preklici - amatersko & diletantsko, mariborsko

Starejše novice