Turistični delavci kujejo načrte, da bi štajersko letališče postalo priljubljena destinacija za petične goste in njihova zasebna letala.

Po izgradnji novega potniškega terminala mariborsko letališče nikoli ni zares zaživelo. Ne za potnike, ki so tu vzletali, in ne za turiste, ki bi jih v Maribor privabila turistična ponudba.

»Bilo je nekaj poskusov, vendar žal nobeden v preteklosti nikoli ni dal tistega rezultata, ki bi bil ekvivalent naporom in vsem drugim virom in sredstvom, ki so bili v to vloženi,« je septembra ob dogodku projekta potujoče akademije kreativnega turizma na letališču povedala mariborska podžupanja Alenka Iskra.

Vrtovec bi mariborsko letališče spremenil v »moderni multimodalni cargo logistični center«

S precejšnjo mero kreativnosti so se turistični delavci sredi septembra na letališču poigravali z idejo, da bi tu pristajala zasebna letala petičnih gostov, ki bi jih privabljale lepote bližnje okolice. Medtem pa se je državna družba DRI, ki od lanskega julija upravlja z letališčem, dogovarjala, da bi v Mariboru pristajala prazna letala, ki bi tu ostala parkirana dlje časa, zaradi ukinitve letalskih linij po vsem svetu.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je sicer ob robu junijskega obiska v Mariboru o ideji parkiranja letal na Letališču Edvarda Rusjana neposredno podal svoje mnenje. »Mariborsko letališče ima veliko perspektivo, ne pa parkiranje starih letal. Lepo vas prosim, to ne pride v poštev,« je junija v Mariboru povedal Vrtovec. 

Zdaj je jasno, kakšno »veliko perspektivo« je imel v mislih Vrtovec. Na družbenem omrežju Twitter je včeraj zapisal: »Letališče Maribor že dalj časa sameva. A imamo vizijo, da kmalu postane moderni multimodalni cargo logistični center. Smart hub Maribor postaja realnost!«

Načrti Vrtovca za Letališče Edvarda Rusjana Maribor.
Vizija modernega »multimodalnega cargo logističnega centra«.

Lani z upravljanjem letališča pol milijona evrov izgube, letos za stroške dober milijon

V dobrih petih mesecih lanskega leta je država z upravljanjem letališča pridelala pol milijona evrov izgube, letos pa so stroški državnega upravljanja ocenjeni na 1,15 milijona evrov. Najemna pogodba je za zdaj veljavna le do konca leta, nato pa je usoda letališča negotova.

»Upamo, da bodo z vsemi potrebnimi aktivnostmi, ki jih mora seveda speljati država, vzpostavljeni pogoji, da dobi to letališče trajnega najemnika,« je septembra opozorila podžupanja Alenka Iskra.

Nov prostorski načrt, da letališče ne bo kot dober avto s kolesi za kotalke

Državni DRI letališče ohranja pri življenju le zato, da ne bi bilo potrebno vračati evropskega denarja, ki je bil pridobljen za gradnjo novega potniškega terminala. Kitajski upravljalci so pred dobrim letom prekinili najemno pogodbo zaradi domnevne počasnosti države pri spremembi prostorskega načrta, ki bi med drugim omogočal podaljšanje steze. Na mariborski in hoški občini ponovno poudarjajo, da si čimprej želijo nove prostorske dokumentacije.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

Sramota za državo da v vseh teh letih ne ve kaj bi s tem letališčem. Tudi ko smo imeli državno Adria Airlines ta ni letela iz Maribora čeprav smo tudi Štajerci prispevali denar za njeno reševanje (okrog 50 mio EUR). Kako naj pripeljemo tuje prevoznike če niti naši niso leteli iz MB?! Ryanair je šel iz MB ker je zahteval 1 mio EUR/letno subvencij kar bi lahko zbrali na tem koncu Slovenije če bi stopili skupaj z državo (država bi prispevala z lahkoto če bi šlo za Brnik). Ne vem zakaj se ni poskušalo narediti bazo in pripeljati enega nizkocenovnika Tisto s Kitajci pa so itak bile "mokre sanje" bivšega (nesposobnega) župana.

Zikollino (nepreverjen)

Koga vi zajebavate, ko s tujim kurcem mlatite po koprivah ... vložite lasten kapital in pričakujte petične goste z lastnimi letali ... predlagam, da za vodjo projekta izberete nadvse sposobno in iz TermMB izkušeno slonico Iskro, garantirano bo vse propadlo ... tako kot vse, kar se lotijo štajerski kvazi podjetniki ...

Zikollino (nepreverjen)

Lepote bližnje okolice? Sem lokal patriot, pa vendar hodim na sprehode v Avstrijo, v LJ, na krajše ali daljše oddihe na obalo ... pa ni tam nič lepše, le urejeno je vse čisto, ljudje so bolj prijazni (opazite to, ko v LJ kaj potrebujete ... nikjer težav, vse gre ...) itd ... predlog: prosite župana LJ za nasvet, vi pa se nehajte delati pametne ...

jernej88 (nepreverjen)

Letališče ima velik potencial za mesto in regijo. Samo da ne bodo spet razne civilne iniciative skakale na glavo, tako kot je pri nas folkora, ker so pač eni radi de facto proti vsakemu napredku. Na srečo je takih, tudi v naših krajih, vse manj. Upam, da se projekt čim hitreje premakne naprej!

Dtt (nepreverjen)

Genij, tale Vrtovec!
Kako se nihče drug tega ni prej spomnil?

Starejše novice