Ste že uveljavljali enkratni solidarnostni dodatek za študente? Če niste vedeli, kje najdete vlogo, to zdaj ne bo več problem.

V osmem protikoronskem paketu za omilitev posledic, ki jih je povzročil koronavirus, so bili zajeti tudi študenti, ki so upravičeni do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 150 evrov.

»Enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 evrov se izplača tistim visokošolskim študentkam in študentom s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki se v študijskem letu 2020/2021 izobražujejo na tujih visokošolskih zavodih po ustreznem tujem študijskem programu, in na dan 19. oktobra 2020 niso bili vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje na podlagi 14., 15., 16., 17. in 25. člena zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju ter so po zakonu o dodatnih ukrepih za omilitev posledic koronavirusaupravičeni do enkratnega solidarnostnega dodatka,« so zapisali na spletni strani.

Mnogi pa tega do zdaj niso uveljavili, saj enostavno niso vedeli, kje oddati vlogo, oziroma, kje izpolniti obrazec. Obrazec najdete na tej povezavi in si tako zagotovite 150 evrov solidarnostnega dodatka.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice