Slika je simbolična.
Policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so na številko policije 113 za komunikacijo v sili v času od 5. ure včeraj do 5.ure danes prejeli 343 klicev.

Med prejetimi klici je bilo 97 interventnih dogodkov, od tega 13 s področja kriminalitete, 14 prometnih nesreč in sedem kršitev javnega reda in miru.

S področja kriminalitete je bilo največ tatvin, velikih tatvin, goljufij in poškodovanj tuje stvari. Nihče ni bil pridržan po določilih Zakona o kazenskem postopku.

V eni prometni nesreči je bila ena oseba lahko telesno poškodovana. V ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda, od tega je bilo pet prometnih nesreč z udeležbo divjadi.

Kršitve javnega reda in miru so bile štiri na javnem kraju in tri v zasebnih prostorih. Eno osebo so pridržali do streznitve.

V Središču ob Dravi nedovoljen prehod meje

Policisti Policijske postaje Ormož so včeraj zjutraj obravnavali državljanko Turčije, ki je na nedovoljen način prestopila notranjo mejo Evropske unije med Hrvaško in Slovenijo na območju občine Središče ob Dravi. Tujka je zaprosila za mednarodno zaščito in je bila prepeljana v azilni dom.
 

Na Ptuju odtujil okrog 10.000 evrov

Policisti Policijske postaje Ptuj so včeraj zjutraj obravnavali goljufijo na območju občine Ptuj. Neznani storilec je najprej kontaktiral oškodovanko, da si je ta prenesla določene aplikacije in zaupala svoje osebne podatke, nato pa ji je iz njenega računa odtujil okrog 10.000 evrov. 

Policisti bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo na Ptuju.

V Mariboru vlom v stanovanje

Policisti Policijske postaje Maribor so včeraj okrog 22:00 obravnavali vlom v stanovanje na območju občine Maribor. Neznani storilec je s priročnim orodjem odprl vhodna vrata in iz notranjosti odtujil nekaj predmetov ter s tem povzročil za okrog 1000 evrov materialne škode. 

Policisti bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Mariboru.

Komentarji (2)

BABA ŽABA (ni preverjeno)

Čudno. Mene so pred dvema letoma podobno olupili za 3k€, pa to ni zanimalo niti banke, niti policije. Morda je spodnja meja za "iniciativo" 10k€, morda pa tudi nimam "posvečenega" priimka, da bi zdignili riti...

KRIMINALIST (ni preverjeno)

Riti ne bomo zdignili, niti jajc ne...

In reply to by BABA ŽABA (ni preverjeno)

Starejše novice