Foto: Bobo
Ministrstvo za javno upravo je 12. julija objavilo poziv za oddajo ponudbe po evidenčnem postopku javnega naročanja za prilagoditev mobilne aplikacije za obveščanje o stikih z okuženimi s covid-19.

Ministrstvo za javno upravo je naročilo izdelavo odjemalske aplikacije za Nacionalni inštitut za javno zdravje, prilagoditev nemškega modela aplikacije Corona-Warn-App, in razvoj grafičnega vmesnika za povezavo na zaledni sistem Covid-19 opozorilnega sistema. Poleg tega je naročilo vzdrževanje aplikacije in mobilne aplikacije. 

Do že omenjenega roka so na ministrstvu prejeli šest ponudb, od katerih pa dve ne izpolnjujeta razpisanega pogoja glede ponudbene vrednosti.

Tako še v igri ostajajo štiri podjetja, ki pa za svoje delo ponujajo različne cene:

RSTEAM d. o. o.

4.026,00

Informacijsko Tehnološki Center d. o. o.

47.580,00

Net informatika d. o. o.

9.700,71

Comtrade CDS, digitalne storitve, d. o. o.

42.090,00

Informacijsko Tehnološki Center je podjetje s sedežem v Mariboru, ki se ukvarja s storitvami na področju telekomunikacij in informacijske tehnologije.

Strokovna skupina bo omenjene ponudbe preučila, temu pa bo sledil podpis pogodbe z izbranim izvajalcem, ki bo predvidoma v naslednjih dveh dneh.

Aplikacija prostovoljna za vse, tudi za tiste v karanteni

Kot že omenjeno gre za mobilno aplikacijo, ki je namenjena obveščanju o stiku z okuženimi osebami. Kot je poudaril Boštjan Koritnik, minister za javno upravo, pri uporabi aplikacije ne gre za sledenje, saj ne bo delovala na sistemu GPS in ne bo omogočala shranjevanja geolokacijskih podatkov.

Ob tem je dejal, da bo aplikacija prostovoljna za vse, tudi za tiste, ki jim je bila odrejana karantena ali so pozitivni na koronavirus.

»Nemčija je za razvoj porabila več milijonov evrov, mi bomo za prilagoditev potrebovali maksimalno 40.000 evrov,« pojasnjuje minister.

Opozoril je sicer, da bi lahko jeseni in pozimi, v primeru drastičnega slabšanja števila okužb, pripravili tehnično rešitev tudi za tiste, ki so v karanteni oziroma pozitivni.

»Upam, da bosta tako epidemiološko stanje kot uporaba aplikacije tako dobra, da drugih ukrepov ne bo potrebnih,« še dodaja minister za javno upravo. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Off (nepreverjen)

Jaz pa zastonj zabijam čipe v glavo vsem idiotom !

Starejše novice