Foto: Jure Banfi
Mestna občina Maribor je objavila javno naročilo za severno in južno podtribunje za stadiona Ljudski vrt.

Že konec maja, takoj po koncu nogometnega prvenstva, je Ljudski vrt dočakal posodobitev z 1,26-milijonsko menjavo travnate površine.

Mestna občina Maribor pa je včeraj objavila še javno naročilo za severno in južno podtribunje za stadiona Ljudski vrt.

»Finalizacija prostorov južnega podtribunja zajema izvedbo gradbenih del in opreme za izvajanje gostinsko – trgovske dejavnosti, medtem ko finalizacija prostorov severnega podtribunja zajema izvedbo gradbenih del in opreme za prostore za nogometne šole NK Maribor, prostore za upravljalca stadiona in prostore za novinarsko središče,« je včeraj ob tem na družbenem omrežju Facebook sporočil mariborski župan Andrej Fištravec.

»Če ne bo pritožb v izvedbi javnega razpisa, bi lahko pričeli z deli (sever in jug) v začetku oktobra,« je še zapisal Fištravec.

Kasneje kot načrtovano, a dela naj ne bi ovirala evropskih tekem

Mestna občina Maribor je sicer maja pričetek javnega razpisa napovedali za drugi teden v juniju. »Če ne bo pritožb v izvedbi javnega razpisa, bi lahko pričeli z deli (sever in jug) konec julija. Ker je za zahodno tribuno potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje, bo gradnja na tem delu stekla v jeseni 2018, v kolikor ne bo nepredvidenih zapletov,« so konec maja dejali na mariborski občini. 

Investicijski program je sicer izdelan posebej za finalizacijo prostorov severnega in južnega podtribunja ter posebej za rekonstrukcijo zahodne tribune, tudi z namenom, da dela ne bi ovirala evropskih tekem.

Začetek gradbenih del na stari tribuni je odvisen od tega, kdaj bo Maribor zaključil evropska tekmovanja. V primeru uspeha v vseh štirih krogih kvalifikacij - Maribor bo jutri igral tretji krog kvalifikacij - in nastopa v ligi Evropa se lahko zgodi, da bo prenova zahodne tribune Ljudskega vrta prišla na spored šele prihodnje leto. Projekt obnove Ljudskega vrta je težak 5,5 milijona, financira pa ga Mestna občina Maribor. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice