Tožilstvo predlaga pogojno kazen dveh let zapora s preizkusno dobo leta, izrek sodbe bo v sredo.

Nekdanja vodja zasebnega zavoda za varstvo otrok Kengurujčki Branimira Vrečar, ki ji tožilstvo očita zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje z otroki, je na predobravnavnem naroku priznala krivdo

Zagovornik Vrečarjeve je sicer predlagal, da se iz današnjega naroka v celoti izključi javnost, saj gre za kazniva dejanja, ki naj bi bila storjena proti mladoletnim oškodovancem, temu predlogu pa niso nasprotovali ne tožilka ne zagovorniki oškodovancev. Sodnica je tako delno ugodila predlogu, prebiranje obtožnice je potekalo za zaprtimi vrati.

Surovo ravnanje pri varstvu otrok

Oktobra 2018 je namreč v javnosti završalo ob objavi posnetkov ravnanja z malčki v zasebnem varstvu Kengurujčki na ljubljanskem Viču, ki so jih pridobili na Televiziji Slovenija. 

Stekla je policijska preiskava, vključile so se tudi druge službe in čez dobro leto je policija vložila kazensko ovadbo zaradi surovega ravnanja na škodo desetih otrok.

Otroke čuvala brez izobrazbe

Po koncu kriminalistične preiskave, januarja 2019, je vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski pojasnil, da je takrat 67-letna osumljenka med 1. oktobrom 2017 in 28. septembrom 2018 v enem od ljubljanskih zasebnih zavodov, kjer so varovali predšolske otroke, opravljala dela varuške, čeprav za tako delo ni imela ustreznega strokovnega znanja in izobrazbe.

Po ugotovitvah policistov naj bi ženska z nekaterimi otroki neprimerno komunicirala, nanje vpila in jih žalila. Če so otroci hrano zavračali, naj bi jih hranila na silo. Otroke naj bi za počitek tesno povijala v rjuho.

Komentarji (3)

No pa madonca (ni preverjeno)

ko bodo pa Talibanci bo pa dovoljeno

Zikollino (ni preverjeno)

Ob taki kazni, dotična torej za storjeno kaznivo dejanje sploh ni kriva, saj to ni nobena kazen ... ti otroci so po prvem maltretiranju sedaj deležni še drugega ... s strani državnega tožilstva ... jebote, koja država ... le upam lahko, da ima vsaj en od udeženih otrok normalnega očeta, ki bo sposoben pokazati: NE, mojega ne bo nobeden tepel, naj tepejo tožilkine ...

Maligan (ni preverjeno)

V sistemu KRIVOSODJA je obtoženi v kazenskem postopku uspeli spremeniti lastništvo nepremičnine in se izogniti tožbam staršev . Kaj še ostane otrokom ?

Starejše novice