Na območju Maribora je bilo evidentiranih več kot 25 zemeljskih plazov, ki še vedno predstavljajo nevarnost za hiše in ceste.

Na območju Mestne občine Maribor je bilo v zadnjih dneh evidentiranih in obravnavanih več kot 25 zemeljskih plazov.

»Razmere se z današnjim dnem nekoliko umirjajo vendar se nesreče, predvsem zemeljski plazovi, še vedno pojavljajo,« so danes sporočili z mariborske občine.

Primarno na terenu še vedno posredujejo poklicni gasilci osrednje enote Gasilske brigade Maribor ter posamezna prostovoljna gasilska društva. Pomoč nudijo tudi komunalna in druga podjetja, civilna zaščita ter druge pristojne službe.

»Plazovi v nekaj primerih ogrožajo tudi območja posameznih stanovanjskih hiš. Pripadniki civilne zaščite so na treh lokacijah predlagali evakuacijo stanovalcev,« dodajajo na Mestni občini Maribor.

Zaradi plazov so zaprte tudi nekatere ceste ter neposredni dostopi do posamičnih hiš. Tako na mariborski občini še poudarjajo, da povečana nevarnost sprožanja plazov še vedno ostaja.

»Previdnost občanov tako tudi v prihodnjih dneh ne bo odveč, nujno je upoštevanje zapor območij ali drugih opozoril,« zaključujejo na občini.

Starejše novice