Mariborski župan Saša Arsenovič se mora zagovarjati zaradi nepravilnega parkiranja. Očitke, da je radarja pozval na zagovor, zavrača.

Saša Arsenovič je v minulih dneh dobil globo s strani redarja, ker je nepravilno parkiral skuter na pločniku pred občinsko stavbo, je za časnik Večer povedal občan. Mariborskega župana naj bi nato zanimalo, kaj se v zvezi z globo da storiti, zadevo pa je želela z ugovorom urediti pomočnica direktorja mestne uprave Mateja Cekić.

Na občini sicer pravijo, da redarja župan ni povabil na zagovor, temveč da je šlo za pojasnilo okoliščin. Arsenovič je na koncu poravnal globo v višini 40 evrov. Zdaj se je na dogodek odzval z izjavo.

Arsenovič: Mislil sem, da sem dobro parkiral

»Po mojem mnenju je bil skuter dobro parkiran, zato sem redarja vprašal, kaj je bilo narobe, da bi vedel za drugič. Povedal mi je, da nisem imel na pravilnem mestu dovolilnice, da lahko tam parkiran kot župan Mestne občine Maribor. Redar je zelo dovzetno opravil svoje delo in zavedam se, da je župan enak kot vsi ostali,« je uvodoma povedal Arsenovič in dodal, da je kazen že poravnal.

»S tem je zadeva zaključena. Učim se iz dobrih zgodb, smo pa ugotovili, da nimamo pravilno označenih mest za parkiranje skuterjev. Zato bomo morali v novi prometni študiji misliti tudi na to, kako omogočiti pravilno parkiranje skuterja,« je še dejal Arsenovič, ki je mislil, da s parkiranjem skuterja ni kršil predpisov.

Zavrača očitke o privilegiranem položaju

Odzval se je tudi na očitke o tem, da je redarja povabil na razgovor. »Mislil sem, da sem prav parkiral, on pa je našel razlog, da mi napiše kazen. Mene je zanimalo, kaj je narobe,« je dejal Arsenovič, ki konkretno ni želel odgovarjati na vprašanje o tem, zakaj je za 'reševanje' zadeve aktiviral pomočnico direktorja mestne uprave Matejo Cekić in zakaj je poklical tudi vodjo mariborskega medobčinskega redarstva.

»Želel sem priti do gospoda, dami razloži, kaj je narobe,« je bil nekonkreten Arsenovič, ki je poročanje o domnevnem nepravilnem parkiranju na Vojašniškem trgu označil za izmišljotine.

»Župan gor, dol«

Vest o globi Arsenoviča za nepravilno parkiranje je med Mariborčani poskrbela za številne debate. Nekateri so županu celo privoščljivi, saj je kar sam redarjem pred časom zapovedal, da morajo bolj striktno kaznovati vse prekrškarje, spet drugi poudarjajo, da je tudi župan pač enakopraven ostalim občanom.

»Kam smo prišli, to je brez veze. Saj tudi jaz, če narobe parkiram, dobim kazen. Župan gor ali župan dol. Seveda pa ni prav, če je zahteval izbris globe, saj smo vsi enakopravni, ne?« meni občan, drugi pa poudarja, da tudi župan mora dobro vedeti, kje se lahko in kje se ne sme parkirati.

Nekateri pa celo vidijo teorije zarote: »Zakaj se nekdo tak rad na župana spravlja? Končno je eden, ki je začel malo nekaj delat,« je dejala občanka.

Komentarji (8)

Navijac (ni preverjeno)

Zupan in njegovi svetovalci so tu pali na celi crti..nepotrebno..pa ja ve da mu bodo iskali iglo v senu....tako pac je...

gost25 (ni preverjeno)

SPYDERMAN

Koba (ni preverjeno)

Dobro da kangla pa fištra nista imela skuterja......., te bi se bilo bol noro. Kangla bi ga v prvo našutiro, fištra pa bi ga tak faliu...., pa adijo!

JA_VA

Me res zanima, ali bo ta redar, ki je bil tako vesten, da je napisal kazen zupanu - napredoval, ali bo cez nekaj casa zaradi "malomarnosti" ostal brez sluzbe!

Sendvić in šal (ni preverjeno)

Ne redar, brez službe bo ostal župan in njegova brigada svetovalcev!

In reply to by JA_VA

TilenA (ni preverjeno)

Dobro pa kaj nam vročina škodi ali kaj, s kakimi bedarijami se mi tu ukvarjamo... se vidi, da je poletje.

gost25 (ni preverjeno)

Kaj je tale človek ali spyder???? Mene pač spominja na spyderja!!!!

LudiRudi (ni preverjeno)

MB redarji so podoba nekdanjih RADARJEV ! Potrebno jih je odstraniti .
Njihov delovni krog je radijus 500 metrov okoli občine ,da jih šefi vidijo in do Lenta na pijačo .... potem pa se bunijo ,da premalo zaslužijo ! Avtomobile jim takoj odvzet in naj peš hodijo na Lent .

Starejše novice