Slika je simbolična (Foto: Bobo).
V drugem krogu predsedniških volitev se sodeč po anketi, ki jo je med 27. in 29. oktobrom za Mladino opravila agencija Ninamedia, zmaga obeta odvetnici Nataši Pirc Musar.

Natašo Pirc Musar bi naj izbralo 61,3 odstotka volivcev in volivk. Poslanca SDS Anžeta Logarja naj bi podprlo 38,7 odstotka volivcev in volivk.

Mladinina anketa kaže, da Pirc Musarjevo v veliki meri podpirajo simpatizerji vseh treh koalicijskih strank (Gibanje Svoboda, SD, Levica), pa tudi tisti, ki se ne morejo odločiti, katero stranko bi podprli. Na drugi strani pa Logarja podpirajo simpatizerji stranke SDS in NSi.

Napovedana 49,2-odstotna volilna udeležba

Pirc Musarjevo naj bi po podatkih Ninamedie podprlo 84,3 odstotka tistih, ki so v prvem krogu volili skupnega kandidata SD in Gibanja Svoboda Milana Brgleza, in 56,9 odstotka tistih, ki so izbrali kočevskega župana Vladimirja Prebiliča.

Podprla naj bi jo tudi slaba polovica volivcev predsedniške kandidatke zunajparlamentarne stranke Resni.ca Sabine Senčar in skoraj vsi volivci predsedniškega kandidata stranke Levica Mihe Kordiša.

Anžeta Logarja pa naj bi po podatkih predvolilne napovedi Ninamedie poleg 95 odstotkov volivcev SDS podprlo še 77,8 odstotka volivcev predsedniškega kandidata NSi Janeza Ciglerja Kralja.

Agencija Ninamedia je za drugi krog volitev napovedala 49,2-odstotno volilno udeležbo, a je hkrati opozorila, da napovedana volilna udeležba običajno presega dejansko. Rezultati prvega kroga predsedniških volitev in volilna preračunavanja so nakazali, da Logarju koristi nižja volilna udeležba, piše Mladina.

Raziskavo je Ninamedia izvedla za Mladino med 27. in 29. oktobrom, preko spleta in telefona so anketirali 700 državljank in državljanov Slovenije.

Komentarji (8)

Janes Skladovnik (ni preverjeno)

če bi se ta dva oženila ne bi imeli drugega kroga volitev
Tak smo mi delai vcasih ko sem bil še živ
Kakšno učiteljico pa kakšnega vodnika na karavli smo vkup spustili
pa je bil en stanovanjjski problem rešen

Jeb (ni preverjeno)

Kdo si želi klona ljubljenega vodje naj gre v S.Korejo.

11 (ni preverjeno)

Nedelja 13.11. zopet klasičen KO za one ko ne živijo v realnem svetu.

Politik (ni preverjeno)

Krastača tajkunska .Pi vsem kar smo zvedeli o tej familiji res ne vem kaj ljudem dela v glavi da bi jo volili.Ta ne zna niti prav govoriti še interviju se na pamet uči.Razlaga kot pravljici brez vsake empatije.fuj to je človek brez sočutja.

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Natašo za predsednico!

Ninamvseeno (ni preverjeno)

No, pa smo spet pri ustvarjalcih javnega mnenja "Ninanana" in ostali falangi levega političnega pola. Prenehajte že z bildanjem NPM, pokvarjene, lažnive levosučne tajkunske kruhoborke, saj je zaradi svojega videza pregovorno zafrustrirana, maščevalna, napadalna, zlonamerna, ... A se bi res zadovoljili s takšno zafrustrirano karikaturo na mestu PR, ki bo navzven v posmeh državi, ki jo predstavlja, državljanom pa v 5 letno sramoto?

carni vrag (ni preverjeno)

najbolj mi gredo na kurec stare zabuhle babe

In reply to by Ninamvseeno (ni preverjeno)

Jakove (ni preverjeno)

Što se buniš pa ovakva je tebe izbacila.

In reply to by carni vrag (ni preverjeno)

Starejše novice