Energija plus svojim kupcem zaradi trenutnih razmer, ki vladajo zaradi epidemije koronavirusa, ponuja težavam prilagojene rešitve, s katerimi se soočajo kupci.

Kontaktni centri Energije plus, razen prodajnih mest, delujejo nemoteno in so na voljo za vsa vprašanja in pomoč. V času koronakrize želijo k ljudem pristopiti proaktivno, hitro in nebirokratsko. Ob tem pa niso pozabili na ljudi v stiski.

V preteklih dneh so zaključili humanitarno akcijo z društvom za promocijo humanitarne dejavnosti Humanitarček in donirali 5000 evrov za socialno najšibkejše starostnike. Kot dodajajo, se bodo po potrebi dodatno povezali z različnimi socialnimi ustanovami, ki podpirajo različne projekte, da bi lahko kar najbolj pomagali v nujnih primerih.

V primeru zaostankov pri plačilih svetujejo, da poiščete možnosti pomoči pri Centru za socialno delo: »Prenehanje zaposlitve in nižji prihodki ob obstoječi zaposlitvi so okoliščine, na katere posameznik oziroma družina ni imela vpliva in se upoštevajo v pogojih za pridobitev posebne pomoči. Center za socialno delo vam daje možnost, da pojasnite, zaradi česa ste se znašli v izredni stiski.« 

»Življenje se ni ustavilo, le nekoliko se je upočasnilo. Upamo, da bo nastala situacija v najkrajšem možnem času zgolj neprijeten spomin in da se bodo stvari vrnile v ustaljene tirnice,« dodajajo na Energiji plus.

Ob tem so za trimesečno obdobje - marec, april in maj - znižali cene električne energije za pet odstotkov in zemeljskega plina za 30 odstotkov za gospodinjstva (izjema je samooskrba) in male poslovne kupce brez merjene moči. 

Kako stopiti v kontakt z Energijo plus? 

Vsak dan so na voljo v klicnem centru 080 2115 ali 02 22 00 115, pokličete lahko dnevno med 7.3 in 16 uro.

Na elektronsko pošto [email protected] se trudijo odgovoriti še isti dan.

Obisk spletne strani www.energijaplus.si omogoča pogovor v živo (v kotu spodaj desno).

24 ur na dan vse dni v tednu je na voljo brezplačna spletna aplikacija eStoritve in  brezplačna mobilna aplikacija ePLUS.

Na spletni strani www.energijaplus.si najdete vrsto obrazcev, ki jih potrebujete za ureditev posameznih primerov in številne uporabne varčevalne nasvete.

Starejše novice