Za 15. marec je sklicana skupščina Snage Maribor, na kateri bodo razpravljali o imenovanju novih nadzornikov, saj obstoječi nadzorni svet naj ne bi želel razrešiti direktorja Franca Dovra. Uprli so se delavci.

Boštjan Klampfer, predsednik sindikata Snage Maribor, je nedavno medije opozoril, da postajajo delavci zaradi govoric o zamenjavi direktorja Franca Dovra vse bolj nejevoljni.

»Razburjenja v podjetju vam ne znam opisati. Že od petka se vrši pritisk delavcev na svet delavcev in sindikat v podjetju,« je zapisal Klampfer.

Zato so za danes sklicali zbor delavcev, na katerem so zbrani delavci od mariborskega župana Saše Arsenoviča zahtevali, naj pojasni, zakaj je sklicana skupščina Snage, zakaj bi naj prišlo do imenovanja novih nadzornikov in kateri so razlogi za zamenjavo direktorja.

Delavci so se jasno izrekli, da na zboru delavcev želijo videti prav župana, v nasprotnem primeru nameravajo stopnjevati pritisk do izpolnitve trenutno edinega pogoja.

»Kmet ima kokoš, ki nosi zlata jajca, on ve, kako dolgo jo je imel. Ko ne bo več nosila zlatih jajc, takrat jo bo on ubil, ne zdaj, ko nosi zlata jajca,« je na zboru dejal eden izmed delavcev.

»Nikoli ne menjavaš neko stvar, ki dobro teče. To je isto, kot pri avtomobilu. Odpelješ ga, ko je pokvarjen, ne pa ko najboljše gre,« je pokomentiral drugi delavec.

Aktualni nadzorni svet Dovra naj ne bi želel razrešiti

Župana ni bilo, prav tako jih s prisotnostjo na zboru ni podprl Franc Kangler, Lista Franca Kanglerja – Nova ljudska stranka Slovenije, ki je že pred tem javno pozval Arsenoviča, naj prekliče sklic skupščine. 

»Nedopustno je, da želi župan Arsenovič v tako kratkem času zamenjati člane nadzornega sveta Snage, predvsem je za njega moteč predsednik nadzornega sveta Milan Lukić,« so zapisali v Listi Franca Kanglerja. 

»Kot je nam znano, bi naj bil razlog za zamenjavo nadzornikov predsednik Lukič, ki ni sledil zahtevi župana, da se zamenja direktorja Snage Franca Doverja,« meni Lista Franca Kanglerja. 

Predsednik nadzornega sveta Milan Lukić je mestni svetnik iz vrst Gibanja Svoboda.

Klampfer: To so politične igrice

Predsednik sindikata Snage Maribor je dogajanje sicer danes označil za politične igrice: »Igrice, jaz pravim, pokvarjenih politikov, ki gledajo na neke, ne vem kakšne interese. Bojim se, da bi se to samo izčrpavalo podjetje, tako kot v preteklosti.«

Gre za šesto menjavo direktorja v zadnjih štirih letih, kar pomeni, da se ga zamenja na približno deset mesecev. To pa posledično vpliva tudi na zaposlene in konkurenčnost podjetja na trgu.

Mitja Štelcer, predsednik sveta delavcev Snage Maribor, pa je pripomnil: »Menimo, da bi pri delovanju javnega podjetja morala imeti prednost stroka, ne politika in drugi interesi.« 

Bo sledil 'smetarski štrajk''?

»S prihodom gospoda Dovra pred dvema letoma in pol podjetje samo raste, posluje pozitivno, še več posluje z zavidljivim dobičkom. Sedaj ko bi končno prišli na vrsto delavci, pa se zgodovina ponovno ponavlja. Novi direktor in vse spet na novo,« so v javnem pozivu Arsenoviču sicer pred dnevi zapisali v svetu delavcev javnega podjetja Snaga Maribor.

Spomnimo, Dover je prevzel vodenje Snage leta 2020, ko je podjetje podražilo svoje storitve za 68 odstotkov in uspelo izplavati iz rdečih številk. 

»V kolikor župan ne bo sledil našemu pozivu, se bojimo, da je velika verjetnost, da se mu bo zgodil Zagreb (smetarski štrajk),« so še dodali v Listi Franca Kanglerja.

Komentarji (7)

prof. ddr. (ni preverjeno)

Nagnat nepismene pometače! Če podražiš pometanje cest za 70%, se normalno kopaš v denarju! Mrš na zavod, pa tam jokcajte, grezničarji!

smet (ni preverjeno)

lahko te nabijem na kurac govnar pa ova dva govnara surfič ki se mu mati prodaja okoli da ma kaj za žret kot sdds ova

In reply to by prof. ddr. (ni preverjeno)

Sdds (ni preverjeno)

Franc Kangler in PUJCEKI bodo štrajkali in žrli samo koruzo.

Surfeiter (ni preverjeno)

Smetar je smetar, in žal nikoli ne bo vedel zakaj se ubije kura, ki, po njihovem, nosi zlata jajca. Jebi ga, če bi vedel, ne bi bil smetar. Kangla pa po vzoru Puklastega šunta folk v situacijo Zagreba. Pa, nič hudega, spregledani ste ... vi budale kvazi novinarske, pa še kar citirajte delavce iz Snage o nezamenjavi avta ... če bi bilo tako, bi se še vedno vsi vozili Trabantih, ne pa da se avto menja na pet let, ker je računovodsko amortiziran in s tem vreden zero (nula) ojrof ...

Mona lisa (ni preverjeno)

Isto so naredili pri pošti. Dobrega direktorja nagnali nastavli pa .......

brezdelnez Simon

Smetari ste z razlogom nimate tu kaj

janban

Arsenovič je dobil mandat, da vodi Maribor in njihova podjetja. Kaj vam tu ni jasno? Arsenovič bo račun polagal,
če je naredil napako, prebivalcem Maribora na naslednjih volitvah, in samo njim, in ne nekim smetarjem.

Starejše novice