Foto: Bobo
Premier Robert Golob v državni zbor posredoval predlog za imenovanje Andreje Katič za ministrico za pravosodje.

Predsednik vlade Robert Golob se je danes sestal s predstavniki Socialnih demokratov, ki so mu predlagali več kandidatov za ministra za pravosodje. 

Odločil se je, da zaradi preteklih izkušenj za ministrico predlaga Andrejo Katič. Z njo je tudi že opravil pogovor, Katič pa je na kandidaturo tudi pristala.

 Predlog za njeno imenovanje je Golob že posredoval v državni zbor.

V preteklosti že ministrica za pravosodje

Kot so sporočili iz kabineta predsednika vlade, je kandidatka za novo ministrico leta 1996 končala študij prava na mariborski pravni fakulteti, po študiju se je zaposlila na Mestni občini Velenje, kjer je od leta 1998 do 2014 opravljala delo direktorice občinske uprave. 

V letu 2014 je bila izvoljena za poslanko in bila do imenovanja na položaj ministrice za obrambo (2015-2018) tudi podpredsednica državnega zbora. Leta 2018 je bila imenovana za ministrico za pravosodje, funkcijo je opravljala do izteka mandata leta 2020. 

Svojo poklicno pot je nadaljevala v upravi Mestne občine Velenje, januarja lani pa je bila imenovana za državno sekretarko na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj.

Matičnemu odboru državnega zbora za pravosodje bi se lahko predstavila še ta teden

Po odstopu ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan, s katerim se je državni zbor seznanil 16. februarja, se namreč danes izteče rok, do katerega je moral premier Golob bodisi v državni zbor poslati ime novega ministrskega kandidata oziroma kandidatke bodisi sporočiti, da bo vodenje ministrstva začasno prevzel sam ali to nalogo poveril komu od ministrov.

Možna imena kandidatov je danes premier Golob na sestanku usklajeval s predstavniki Socialnih demokratov. Na mizi naj bi bilo več imen, ki jih je prispevala stranka, tudi ime aktualne podpredsednice državnega zbora Meire Hot. Na drugi del sestanka je prišla tudi Katič, ki jo je predsednik vlade torej izbral za kandidatko.

Ministrsko kandidatko najprej čaka predstavitev pred matičnim delovnim telesom državnega zbora. Po poslovniku državnega zbora se mora kandidat za ministra najprej tri dni in najpozneje sedem dni po vložitvi predloga kandidature predstaviti pristojnemu delovnemu telesu državnega zbora, nato pa morajo kandidatko na seji potrditi še poslanci. 

Kandidatka za novo ministrico bi se torej matičnemu odboru državnega zbora za pravosodje lahko predstavila še ta teden.

Komentarji (4)

44 (ni preverjeno)

Izvirnost na visku
A nimajo kaksnega novega obraza...same stare face..tako na levi kot desni

pohorskisvizec

Kdo je ta,wtf?

Štamperl (ni preverjeno)

Pokvarjena kot njena stranka.

Magna Carta (ni preverjeno)

Mafijska SD pravna svetovalka! Zakrivala bo sledi, lagala, brisala, poneverjala in onemogočala preiskovanje SD kriminala in članov tolpe! Kot je SD mafija delala do sedaj, zato imajo vedno ta resor ali policijo! Zato TEŠ6 in vse kraje v zdravstvu nimajo končne sodbe! SD Arsenović balkanđija nam krade pred očmi, i nikome ništa! SDSSD mafija nas že 30 let izsesava na polno!

Starejše novice