Vir: Twitter profil Borut Pahor
Štirje predsedniki so letno srečanje tokrat posvetili spopadu z epidemijo in pozivu k politični stabilnosti

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v predsedniški palači priredil tradicionalno srečanje štirih predsednikov – države, državnega zbora, vlade in državnega sveta.

Namen srečanj, ki so postala redna in jih je uvedel predsednik Pahor leta 2014, je izmenjava stališč o tistih zadevah države, ki za uspešno reševanje terjajo široko politično sodelovanje in podporo.

Na letošnjem srečanju so se tako sestali predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednik državnega zbora Igor Zorčič, predsednik vlade Janez Janša in predsednik državnega sveta Alojz Kovšca.

Med drugim so se pogovarjali o soočanju z epidemijo covid-19, uveljavitvi odločbe ustavnega sodišča glede volitev in pripravah na predsedovanje Svetu Evropske unije.

Pozvali so k čim prejšnji vzpostavitvi politične stabilnosti oziroma da bi se čim prej izkazalo, ali alternativa aktualni vladi res obstaja.

Pahor je v izjavi za medije po srečanju poudaril, da je »sodelovanje edina pot, da krizo hitreje in uspešneje rešimo v prid vseh«. Dodal je, da če kdo meni, da lahko postavi alternativo, mu tega ne sme nihče braniti. Če se to ne bo zgodilo, je po mnenju predsednika države treba pogledati, ali bi bilo vendarle mogoče doseči dogovor o sodelovanju, da bi vlada uspešno dokončala spopadanje z epidemijo.

Pomen sodelovanja je poudaril tudi premier. »To je čas, v katerem bistveno bolj od nestabilnosti, potrebujemo stabilnost in strinjam se s predsednikom republike, da bomo koronavirus premagali ter da bomo naslednje leto v predbožičnem in novoletnem času živeli brez mask v bolj sproščenem ozračju, brez omejevanja obiskov in v situaciji, ko bo življenje spet normalno, a do takrat je še nekaj etap,« je dejal predsednik vlade.

Po njegovih besedah bo soočenje s koronavirusom toliko bolj uspešno, kolikor bolj bomo v tem času sposobni sodelovati. »Pred nami je obdobje, ki bo zahtevnejše od dosedanjega. Več bo sodelovanja, nižja bo cena, več bo izključevanja, višja bo cena,« je povedal Janša.

Komentarji (4)

Gucibuci (ni preverjeno)

Večna žrtev, negativec in ugrabljenec samega sebe Janez Janša. Človek ne vidi svetlobe, tudi takrat ko svetloba je.

Potrebujemo vodjo, ki bo slovensko narod združil, ne pa človeka, ki deluje razdiralno, destruktivno, sovražno in za interes svojih prijateljev in samega sebe.

Žalostno je, da žal ne vidim nikogar drugeg, ki ga bi lahko nadomestil, da bi bilo boljše kot je zdaj.

dragan krstic (ni preverjeno)

Če bi zdruzil dve markantni osebnosti levega političnega pola tovarisico Fajon in Ehjavčevega Kohlna bi dobili kar primernega vodjo naroda. Fajonka bi skrbela za prirast prebivalstva, njej so pri srcu kosovarji in črnci, Kohl bi pa reseval arbitrazo na morju in vsakemu upokojencu namenil poleg penzije se 1.000.-€ UTV. Naj zivita in se razvijata Tanja in Kohel. Sivilja bi nas zastopala v Bruslju, Sarec bi gradil bazene brez vode za depriviligirane sloje prebivalstva, Luka pa sadil drevesa ki bi obrodila bankovce za 1.000.-€. To bi bilo lustno v Sloveniji.

In reply to by Gucibuci (ni preverjeno)

tanja flaškon (ni preverjeno)

Janez Janez
Ne vem kako se ti naj zahvalim
Adventni čas je popolnoma drugačen
če vemo da za nas skrbiš ti Janez Janša,
Tako varno se počutim, ko si ti na oblasti
Še moj Dejan Svinjskoglavi je rekel da ti bo za Božič poslal klobaso,
Kako sem drgetala prej pred leti, ko je bila ona zabuhla kura na obasti
za svoj denar in vrednostne papirje na banki, pa mi je vse zjebala,
Pa potem oni klovn, ki je metal puško v koruzo in glej ga zlomka
zaradi te puškine cevi se je pokvarilo kar nekaj kombajnov v Prekmurju,
Sedaj pa mirno spim in se veselim praznikov, ker vem da nas čuvaš ti
dragi naš vladar Janez Janša

In reply to by dragan krstic (ni preverjeno)

G. (ni preverjeno)

Narcis Borat je shizofreniku Twitu razložil stanje v SV .

Starejše novice