Mariborčan Renato Volker je sprejel odločitev, če bo ta odobrena, da bo na mesto Janeza Janše plačeval njegov RTV prispevek.

Prav nobena skrivnost ni, da je razmerje premierja Janeza Janše in javne Radiotelevizije Slovenije več kot samo burno. K temu pričajo nedavni predlogi novel zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah, zakona o medijih, zakona o Radioteleviziji Slovenija in zakona o Slovenski tiskovni agenciji, ki med drugim bistveno posegajo v spremembe financiranja in upravljanja dveh javnih novičarskih servisov.

Prav tako ni nobena skrivnost Janševo neplačevanje RTV-prispevka. Tako je že leta 2016 na izredni seji odbora za kulturo na temo nedopustnih političnih pritiskov zaradi seksističnega tvita, namenjenega novinarkama RTV Slovenija, Eugeniji Carl in Mojci Šetinc Pašek, povedal naslednje:

»Nacionalna televizija, za katero plačujejo – jaz že dve leti ne več in pozivam tudi vse ostale, da s tem prenehajo – a velikanska večina odjemalcev električne energije plačuje to naročnino, ta televizija je po odločitvi vodstva, urednikov in neke novinarje, ocenila za primerno, da v osrednjem dnevniku, ki ga gleda 100.000 oziroma 200.000 ljudi, objavi poročilo gospe Carlove o tem, da so v nekem lažnem profilu neki člani SDS in da baje še niso vsega tega tako hitro zanikali.«

Prav zaradi tega se je na družbenem omrežju Facebook oglasil Renato Volker, mariborski umetnik in aktivist. Ta je pozval Radiotelevizijo Slovenijo, da mu na njegov osebni naslov pošljejo položnico za plačilo RTV-prispevka, ki bi jo sicer bil primoran plačati Janez Janša. Pravi, da bo za čas njegovega mandata naročnino plačeval namesto njega.

Ali je Volker prejel kakšen odgovor, še zaenkrat ni znano.

Fizične osebe sicer plačujejo mesečni RTV-prispevek za vse svoje televizijske in radijske sprejemnike, ki jih uporabljajo zasebno oziroma skupaj s člani svoje družine v pavšalnem znesku 12,75 evra. Če ima zavezanec za zasebno rabo le radijske sprejemnike, pa plačuje mesečni prispevek v višini 3,77 evra.

Komentarji (7)

Mariborcan1970 (ni preverjeno)

Kakršnakili že je, RTV SLO je po novinarskih standardih svetlobna leta pred Nova24TV!

Danjel (ni preverjeno)

S tako pridobljeno naročnino bi bile vse medijske hiše pred Rtv

In reply to by Mariborcan1970 (ni preverjeno)

fgsdeafgaefg (ni preverjeno)

če ni plačeval, niti opomina ali izključitve ali izvšrbe ni bilo? ali pa plačuje žena?

Off (ni preverjeno)

Janša ima veze na KRIVOSODJU ! Menda ima naslov še vedno na Dobu .

Hahaha ... Ned… (ni preverjeno)

financiranje preteklost iz SFRJ.

Na svobodnem trziscu si zasluzi sam - brez subvencij in brez prispevkov !!

janban

Od kod mu denar brezposelnemu na socialki,da drugemu plačuje naročnino.Sam je ne rabi,ker je prejemnik socijalne pomoči,in ti je ne plačujejo.

Slivenka (ni preverjeno)

A za Janšo ne velja, da ga sodno izterjajo za neplačevanje naročnine? Vsak ostali državljan bi že zdavnaj bil na sodišču ali pa mu odklipili tv. Pa kaj on res lahko dela kar hoče. Madinca če so zakoni za vse so tudi za njega. A imata z Urško premale plače. Ma naša skrumpirana država . Janša ne misli da si ti glavni.

Starejše novice