Pogodba za gradnjo Magnine lakirnice v občini Hoče - Slivnica naj bi bila podpisana v teh dneh.
Magnino lakirnico v Hočah pri Mariboru naj bi gradil Pomgrad. V konkurenci devetih vabljenih podjetij iz Slovenije, Avstrije, Madžarske ter BiH je po pisanju današnjega Dnevnika koncern Magna najvišje uvrstil ponudbo murskosoboškega gradbinca. 

Pogodba za gradnjo Magnine lakirnice in pripadajočega distribucijskega ter energetskega središča v občini Hoče - Slivnica naj bi bila podpisana v teh dneh. Avstrijsko-kanadski naložbenik je po informacijah Dnevnika izbral gradbeno podjetje Pomgrad iz Murske Sobote. Podizvajalec za elektroinštalacijska dela bo avstrijski Windisch Elektro Technik, ptujski Tames pa naj bi bil odgovoren za strojne instalacije.

Skupna vrednost posla je ocenjena na približno 40 milijonov evrov, od tega naj bi Magna plačala izbranemu gradbincu približno 25 milijonov evrov.

Vprašanja o poslu smo naslovili na vodstva Pomgrada, a njihov odziv še čakamo. 

V konkurenci bilo devet podjetij

Sicer pa je Magna Steyr k oddaji ponudb povabila devet podjetij, poleg Pomgrada še Kolektor in CGP, madžarski Kesz, avstrijski gradbinci Strabag, Porr, Habau in Swietelsky ter Euro-Asfalt iz Bosne in Hercegovine. Nekateri konkurenti so se že pred morebitnimi pogajanji z naložbenikom umaknili iz postopka, še piše Dnevnik.

Pomisleki o gradnji

Na Dravskem polju pa medtem narašča odpor do napovedane gradnje velike avtomobilske tovarne. V Hočah bo popoldne potekala še ena v vrsti javnih predstavitev načrtovane vzpostavitve Magnine proizvodnje na območju v bližini letališča, ki med vse večjim številom civilnih pobud povzroča različne pomisleke. Tokrat so na predstavitev poleg predstavnikov države in občine vabljeni tudi predstavniki avstrijsko-kanadske multinacionalke.

 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice