Županovanje mesta Maribor bo za en dan prevzela Katarina Kolar iz osnovne šole Bojana Ilicha.

Župani po Sloveniji bodo za en dan predali županovanje otrokom. Gre za pobudo UNICEF Slovenija, s katero bodo otrokom prijazna mesta simbolično obeležila prihajajoči svetovni dan otroka in 28. obletnico sprejema Konvencije o otrokovih pravicah.

Tako bo tudi v Mestni občini Maribor za en dan županski stolček zasedla Katarina Kolar iz osnovne šole Bojana Ilicha.

V ponedeljek, 20. novembra, bo v županski urad sprejemala predvsem vrstnike, ki bodo na občini predali predloge za mesto po meri otrok.

Otrok tudi na čelu države

Otroci bodo prihodnji ponedeljek prevzeli še več pomembnih funkcij. Tako se bodo znašli v vlogi predsednika Republike Slovenije, predsednika Vlade in na družbenih omrežjih predsednika Državnega zbora. Iz vrst najmlajših bomo dobili tudi ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, na družbenih omrežjih ministrico za izobraževanje, znanost in šport ter skupno župane dvanajstih slovenskih občin.

Na ta dan bodo otroci razkrili svojo vizijo, želje in izzive za prihodnost, ki si jo želijo sooblikovati z odraslimi. Otroci bodo odrasle pozvali k ustvarjanju sveta, v katerem lahko za vsakega otroka omogočimo zdravje, izobrazbo, zaščito pred nasiljem in izkoriščanjem ter enake možnosti za razvoj.

Preberite še

Starejše novice