Državni sekretar Madžarske s sporno izjavo o reki Muri kot mejni reki med Madžarsko in Slovenijo.

V oddaji Težišče na nacionalni televiziji so se z državnim sekretarjem Madžarske Árpádom Jánosem Potápijem pogovarjali o narodni politiki Madžarske.

»Mura mejna reka med Madžarsko in Slovenijo«

Ta je na začetku oddaje na prvo vprašanje, ki se je glasilo: »Kaj vam pride na misel, ko slišite besedo Prekmurje?« odgovoril: »Seveda, najprej Mura kot reka, ki je mejna reka med Madžarsko in Slovenijo.«

Na njegovo izjavo se bo, kot je napovedal, danes odzval vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Horvat: »Prekmurje je slovensko«

Pomurski poslanec Jožef Horvat je že v svojem tvitu tovrstne izjave že označil za povsem neprimerne, saj spodkopavajo nujno enotnost med evropskimi državami.

Nesprejemljive pa so tudi v luči zaostrenih razmer v Ukrajini.

»Prekmurje je slovensko. Pri nas živeča madžarska manjšina uživa vse pravice kot narodna skupnost. V luči zaostrenih razmer v Ukrajini so takšne izjave povsem neprimerne in spodkopavajo nujno enotnost med evropskimi državami,« je zapisal Horvat.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Kaco (ni preverjeno)

Rekel in ostal živ.

BRANKO TRGLEC (ni preverjeno)

Ta izjava je potrebna takojšnjega zapiranja meje, Slovence z Gornjega in Dolnjega Senika pripeljati domov, Honom zapreti mejo , popolnoma vodotesno ampak ne na Muri ampak na Donavi.Vse Vogre iz Slovenije na avtobus in do Redisca.Zunanjega ministra Slovenije pa na prvo jablano ali pa z Vogri in Janezom Janšo k Orbanu.

Starejše novice