Slika je simbolična.
Vlada je sprejela poseben projekt za spodbujanje precepljenosti proti covidu-19.

Vlada je na četrtkovi dopisni seji sklenila, da se bo zagotovilo ustrezno plačilo zdravstvenim delavcem v timu družinske medicine, ki bodo opravili dodatno delo in s tem zagotovili večjo precepljenost proti covidu-19 pri njih opredeljenih oseb.

Kot so sporočili po dopisni seji vlade, je cilj projekta povečanje precepljenosti, predvsem pri osebah, starejših od 50 let.

Plačilo zdravstvenim delavcem v timu

Izvajalci programa so timi družinske medicine - zdravnik in srednja medicinska sestra oziroma diplomirana medicinska sestra - v javnih zdravstvenih zavodih in pri drugih izvajalcih javne zdravstvene službe.

S povečanjem obsega opravljanja zdravstvenih storitev za promocijo in izvedbo cepljenja in z izplačevanjem delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela se bo zagotovilo ustrezno plačilo zdravstvenim delavcem v timu.

Komu pripada nagrada?

Na ravni izvajalcev projekta so do možnosti dodatnega nagrajevanja v obliki delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela upravičeni samo zdravstveni delavci v timih družinske medicine.

Do nagrajevanja so upravičeni tisti, ki najmanj dve uri na teden opravljajo naloge, kot so aktiven pristop do posameznih pacientov, promocija cepljenja in izvedba cepljenja v okviru referenčnih ambulant, sodelovanje pri aktivnostih v lokalnem okolju, izvajanje cepljenja v okviru dneva odprtih vrat ...

Dodatno nagrajevanje v obliki delovne uspešnosti iz naslova posebnega vladnega projekta lahko izvajalci uveljavljajo takrat, ko izkažejo vsaj 45 odstotkov opredeljenih pacientov, cepljenih s prvim odmerkom, ali vsaj 55 odstotkov opredeljenih pacientov, starejših od 50 let, cepljenih s prvim odmerkom.

Za izvajanje projekta bodo zagotovljena sredstva v državnem proračunu, so še sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Komentarji (4)

Ce.pivo zlator… (ni preverjeno)

amazon/Die-wei%C3%9Fe-Mafia-Pharmaindustrie-Gesundheit/
amazon/T%C3%B6dliche-Medizin-organisierte-Kriminalit%C3%A4t-Gesundheitswesen-ebook

Surfeiter (ni preverjeno)

Moja je cepljenje odsvetovala ...

SM (ni preverjeno)

Verjetno ena redkih,ki dela za ljudi!!!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Slovensko zdravstvo (ni preverjeno)

potrebuje slovenske zdravnike in ne "multi mufti abracodabra"

In reply to by SM (ni preverjeno)

Starejše novice