Slika je simbolična.
Vlada je na dopisni seji sprejela odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev. 

Vlada je sprejela odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji.

Vlada zaradi izboljšanja epidemioloških razmer poleg knjižnic, muzejev, galerij in ograjenih odprtih javnih površin z nepremično kulturno dediščino danes znova odpira arhive in omogoča izvajanje javnih kulturnih prireditev - kinematografskih, gledaliških, glasbenih, plesnih in drugih.

Omejitev števila oseb glede na velikost zaprtega javnega prostora oziroma odprte površine ne bo veljala za tiste, ki se lahko združujejo na podlagi predpisov, ki urejajo začasne ukrepe v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih. 

Pri gledališki, glasbeni in plesni dejavnosti bo obvezno testiranje nastopajočih, izjema bodo le tisti, ki so covid-19 že preboleli, ali pa so se že cepili. 

Pri izvajanju javnih kulturnih storitev, tako v zaprtih prostorih kot na odprtih površinah, bo obvezno dosledno upoštevanje preventivnih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covid-19 in smiselno upoštevanje higienskih priporočil ministrstva za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Začasne omejitve ponujanja kulturnih storitev bodo trajale do vključno 2. maja 2021.

Starejše novice