Slika je simbolična.
Si plačujete dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki je, po besedah poslanske skupine SD, postalo že kar osnovno zavarovanje?

Predrag Baković, Meira Hot, Soniboj Knežak, Bojana Muršič, Jani Prednik, Damijan Zrim in Jonas Žnidaršič iz poslanske skupine Socialnih demokratov so podali pisno poslansko pobudo vezano na dopolnilno zdravstveno zavarovanje. 

V dopisu ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu so spomnili, da interesi po ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja segajo že v preteklost, natančneje v vlado Marjana Šarca.

Takrat so koalicijske stranke aktivno delale na zakonskem predlogu, ki bi bil podlaga za celovito prenovo financiranja zdravstvenega sistema. 

Že tedaj so v dopisu dopolnilno zdravstveno zavarovanje označili kot nepravično in neučinkovito. 

Dopolnilno v resnici osnovno 

Tudi zdaj omenjeni poslanci opozarjajo, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje v resnici nikoli ni bilo dopolnilno, ampak je potihoma postalo obvezno. 

»Pripeljali smo tako daleč, da posamezniki v naši družbi, ki si ne morejo finančno privoščiti plačevanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ne morejo koristiti zdravstvenih storitev in teh v naši družbi žal ni malo. Vsekakor je to nedopustno, da iz dneva v dan raste delež prebivalstva, ki zaradi nezmožnost plačevanja dopolnilnega zavarovanja ne more koristiti zdravstvenih storitev,« opozarjajo v poslanski pobudi. 

Skupina poslancev želi obuditi staro problematiko. Pot do oblikovanja zakona je dolga, skupina pa želi, da se o problematiki začne ponovno razpravljati v državnem zboru. 

Tako v pobudi prosijo, da resorno ministrstvo aktivno začne pristopati k oblikovanju zakona, ki bo ukinil dopolnilno zdravstveno zavarovanje. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Leka (ni preverjeno)

To bom smatral kot čudež .

Starejše novice