Vlada je na sinočnji dopisni seji sprejela amandmaje k sedmemu protikoronskemu paketu.

Vlada je na 152. dopisni seji soglašala s predlogi amandmajev ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, ministrstva za zdravje, ministrstva za infrastrukturo, ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ministrstva za kulturo, ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ministrstva za okolje in prostor in ministrstva za finance.

Prav tako vlada soglaša s predlogi amandmajev poslanskih skupin SDS, NSi in SMC, so sporočili z Urada vlade za komuniciranje.

Kritje stroškov dijaških domov in dodatek za dijaško/študentsko delo

Kot so zapisali, se z amandmaji v nekaterih členih dodajajo vsebinske spremembe. Med drugim se dodaja, da se dijaškim domovom, ki od 1. junija 2020 izvajajo storitve v omejenem obsegu zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja okužb s covid-19 in teh storitev uporabnikom ne zaračunavajo, do 31. marca 2021 iz proračuna Republike Slovenije krijejo stroški tekočega delovanja.

Dodaja se, da so do dodatka za neposredno delo s covid-19 bolniki upravičeni tudi dijaki in študenti v višini 30 odstotkov urne postavke osnovnega plačila.

Dodatek za otroke rojene kadarkoli letos

Z amandmajem je upravičenec do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 50 evrov za otroka eden od staršev ali druga oseba za vsakega otroka, za katerega je upravičen do otroškega dodatka za mesec november 2020, doda se tudi, da se dodatek za nego otroka v času trajanja epidemije poveča za znesek 100 evrov. 

Še bolj pa bo razveselila starše sprememba glede upravičenosti do solidarnostnega dodatka za novorojence. Do enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence bodo tako upravičeni starši za otroka, rojenega od vključno 1. januarja 2020 do eno leto po koncu epidemije. 

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7) bodo v državnem zboru obravnavali predvidoma v torek, 28. decembra 2020. 

Komentarji (1)

Alen Ford (ni preverjeno)

500 ojrov za vsakega novega hlapca, ki jim ga zrihtas. Samo toti hlapec 18 let koruzo zere preden je dovolj mocan za tezaka, koruzo pa ne bo drzava dala.

Starejše novice