Foto: Mediaspeed
Za nekatera znana ptujska in štajerska imena smo že razkrili, da se podajajo v boj za poslanski stolček. Zdaj je potrjeno še eno znano ime, ki se v politiko podaja prvič.

Le še nekaj tednov nas loči od državnozborskih volitev, ko bomo odločali, kdo vse bo zasedel poslanski stolček. Večina strank je že razkrila kandidate, pojavljajo pa se tudi imena, ki jih v politiki nismo vajeni

24. marca bo stekla uradna volilna kampanja, stranke pa ob tem pospešeno nadaljujejo s pripravami, potrjujejo volilne programe, v teku pa so tudi uradne predstavitve kandidatov.

V boj pa tudi Dejan Zavec

Po družbenih omrežjih so nedavno zaokrožile govorice, da bi se lahko v boj za svoj poslanski stolček podal tudi boksar in trener Dejan Zavec

To informacijo je včeraj potrdil tudi prvi mož stranke Gibanje Svoboda Robert Golob.

Izvršni odbor Gibanje Svoboda je namreč včeraj potrdil kandidatno listo za aprilske volitve. Golob je razkril nekaj imen kandidatov, potrdil pa je tudi, da bo med njimi vsem dobro znani Mr. Simpatikus. 

To je dan prej za Ptujinfo povedal boksarski šampion

Golob je Zavca kot kandidata tako tudi uradno potrdil, le dan prej pa je boksarski šampion in trener za Ptujinfo razkril, da ga govorice o njegovi kandidaturi ne presenečajo. 

Kot je dejal, so bili v tistem hipu z Gibanjem Svoboda še v fazah dogovorov in usklajevanj. 

Doma in po svetu znanega boksarja smo povprašali tudi po razlogih, zakaj si želi v politiko. Za Ptujinfo je odgovoril, da se mu zdi, da živi v lepem okolju, a da lahko to okolje postane še lepše. 

»Ker se mi zdi, da je majhen človek neslišan. Tako bom rekel - da je veliko ljudi neslišanih in v našo družbo treba prinesti povezanost,« je le dan pred Golobovim razkritjem za Ptujinfo povedal nekdanji vrhunski športnik. 

Kdo bo še na kandidatni listi Gibanja Svoboda? 

Stranka Gibanja Svoboda je do nedavnega glede kandidatov ostajala skrivnostna. Vse kandidate bodo predstavili šele 19. marca, do takrat jih mora potrditi še svet stranke. 

Za zdaj je znano, da se bo prvi mož stranke Robert Golob v poslanski boj podal v Ljubljani. Kandidiral bo s strokovnjakom za jedrsko varnost Miroslavom Gregoričem in izvršno direktorico Slovenske filantropije Terezo Novak. 

V izjavi za medije pred včerajšnjo sejo sveta stranke pa je razkril, da bo v enem izmed okrajev v Ljubljani na kandidatni listi tudi podpredsednica Urška Klakočar Zupančič.

V Ljubljani bodo na volitvah nastopili tudi nekdanji rektor ljubljanske univerze Igor Papič, nekdanja poslanka Mirjam Bon Klanjšček, zgodovinar Martin Premk, novinarka Mojca Šetinc Pašek in nekdanji predsednik uprave Luke Kopec Dimitrij Zadel, so poročali na STA

V Celju bo kandidirala poslanka Janja Sluga, v Rušah Jurij Lep, Zavec pa na Ptuju.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Zdaj pa se mi je Golobova stranka kar malo zasrala. Zavec je vrhunski športnik in naj ostane v teh vodah. Ne more biti vsak politik. Nekaj znanja in izkušenj pa že potrebuješ. Verjetno hlepi po denarju, gospod Zavec, drugače si ne znam razlagati. Ni čudno, da potem ljudje sploh ne gredo na volitve, če od najslabših izbiraš slabega...

JON (ni preverjeno)

Dobra taktika Goloba, če mu bo kdo metal polena pod noge bo to Zavec rešil z klasičnim KO.

Surfeiter (ni preverjeno)

Sem imel upanje ... ga nimam več ... temu obubožanemu delu SV Slovenije je treba gospodarskega strokovnjaka in ne nepismenega prijatelja nepismenega Barade ... jjjjjjjaaaaaaaaoooooooooo ... kam mi plujemo ... iz nevihte v vihar ...

Leka (ni preverjeno)

Za mene sta moteča Janja Sluga in Jurij Lep ,ki sta oba "prebežnika" in dvoličneža ! Kdo lahko zatrdi ,da tudi tokrat ne bosta menjale barve in si postlala v novi stranki ? Enkrat izdajalec vedno izdajalec .

Starejše novice