Državni sekretar Franc Kangler se je včeraj v Zagrebu srečal z državno sekretarko hrvaškega ministrstva za notranje zadeve Terezijo Gras.

Državna sekretarja Franc Kangler in Terezija Gras sta se pogovarjala o sodelovanju v boju proti nezakonitim migracijam, razmerah na skupni meji in poteku priprav Hrvaške za vstop v schengensko območje.

Kangler je uvodoma povedal, da s Hrvaško dobro sodelujemo in si želi, da se to sodelovanje še okrepi. »Kolegico Gras sem seznanil z nekaterimi ukrepi, ki jih bomo v začetku naslednjega meseca izvajali na mejnem območju med Slovenijo in Hrvaško. Prav je, da državi pri tem sodelujeta. Vsi si namreč želimo preprečiti nezakonite prehode slovensko-hrvaške meje,« je poudaril Kangler.

V povezavi z ukrepi zaradi koronavirusa je izpostavil tudi vprašanje evidentiranja slovenskih državljanov in jemanja podatkov pri prehodu slovensko-hrvaške meje. »V interesu obeh držav namreč je, da najdemo rešitve, da se gibanje tako slovenskih kot ostalih državljanov Evropske unije na tej meji sprosti,« je poudaril državni sekretar.

Glede vstopa Hrvaške v schengensko območje je po Kanglerjevih besedah pomembno, da tudi »mi pomagamo zagotoviti, da bo Hrvaška izpolnjevala vse pogoje za vstop.« Ob koncu pa je še pozdravil vse ukrepe, ki jih hrvaška policija izvaja na skupni meji, vključno s tehničnimi sredstvi.

Srečanje med državnima sekretarjema je potekalo na podlagi dogovora med ministroma sredi maja letos v Ormožu.

Komentarji (3)

Navijac (ni preverjeno)

Mogoce je se malo lubenic in domacih zivali prodal.Ni bili regiji bolj uspesnega kmetovalca-)

domoran (ni preverjeno)

Ima pa še nekaj ptičjih hišic na zalogi s kamerami in 500kg ptičje hrane za prodat !

In reply to by Navijac (ni preverjeno)

LudiRudi (ni preverjeno)

Kangler je komercialist za prodajo nadzorne ptičje hišice ,ki jih bo kupila Hrvaška za turistično sezono ! Zraven je pripeljal še vrečo ptičje hrane. Kaj pa pujčeki Franca ? Doma se ti jočejo !

Starejše novice