Marko Soršak Soki že nekaj let osrečuje otroke po slovenskih osnovnih šolah z novimi glasbili, bo zamrznil svoj dobrodelni projekt.

Priljubljen slovenski bobnar Marko Soršak Soki, pobudnik projekta 20za20, je v štirih letih v sklopu projekta z glasbili obdaril že 120 slovenskih osnovnih šol in zavodov, kjer bivajo ljudje s posebnimi potrebami.

Bobnar skupine Elvis Jackson pa je pred kratkim spregovoril o pritiskih, ki mu jih prinaša humanitarna akcija. Sporočil je, da projekt sicer ostaja, ampak se za nekaj časa umika iz javnosti.

Marko Soršak je bil deležen neodobravanja, ko se je odločil obdariti šolo na Hrvaškem, bil pa je tudi deležen označbe, da je satanist, ker je na notnem zvezku znak ‘rock on’.

»Glede na to, koliko vlagam v projekt sem se zaradi pritiskov, neumnih komentarjev in buzeriranj prek telefonov odločil, da ga bom zamrznil. Nisem rekel, da ga bom ustavil, ampak želim, da se določeni pogoji spremenijo, ker sem po vsem tem času veliko vložil vanj. Za projekt sem se razdajal, kar se pozna tudi na zdravju. Izgorel sem. Prav tako sem se zaradi projekta odpovedal drugim stvarem v svojem življenju. Na državni ravni ni posluha, kot bi si ga projekt zaslužil, zato bom očitno moral marsikaj spremeniti, če bom projekt še želel nadaljevati,« je za Mariborinfo povedal Marko Soršak Soki.

»Glede na to, da je nekaj donacij še prišlo, bom definitivno izpeljal, da bodo glasbila prišla na cilj, a o tem ne bom veliko govoril. Žal mi je, da bo tako, ker bo s tem, ko bo manj medijske pozornosti, tudi manj donatorjev in manj šol. Ampak tudi jaz moram dati, kot mi to povedo vsi pravi prijatelji, sebe na prvo mesto,« še dodaja bobnar.

Komentarji (4)

Navijac (ni preverjeno)

Saj ga nobeden ni silil?!
Ko delas z ljudmi se pac zloba zal pricakuje in je to treba vzet da bo vedno tako.vedno bo nekdo imel pripombe i sedaj jamranje ne pomaga.dobrota je sirota.

Slavc Kovačič (ni preverjeno)

Tak, tu pa moram tudi jaz kaj dodati, saj sem kot Čudežnik ali kot Sidijev lik opravil ničkoliko humanitarnega dela in dobrodelnih koncertov, kar še vedno počnem. Bo za večino muzikantov kar držalo, da 'kdor poje, zlo ne misli'.
S Sokijem sva prijatelja, vem s kakšnim zanosom je začel projekt 20 za 20 in kar ni odnehal, čeprav je več krat 'pojamral', da bo bankrotiral in da ga tudi telesno izčrpava, ampak ni niti pomislil, da bi odnehal. Saj niti ne moreš, ko se od hvaležnosti zaiskri v otroških očeh. To je neprecenljiv občutek, ki je zelo dobro poznan tudi Spidiju. In potem se najdejo kreteni, ki so verjetno tako ali drugače na državni dudi in nimajo pojma kaj pomeni free lancerstvo in to, kako moraš iz meseca v mesec s svojimi idejami in trdim delom 'nakrampati' dovolj evrčkov. Tudi meni so se že zgodili takšni Slovenceljni, ki ne ločijo zrna od plev. Takrat mi res zavre kri, kot mi je zdaj, ko sem to prebral. Bog nam pomagaj Slovencem. Že tako nas je malo in namesto, da bi se spoštovali in cenili pozitivna dejanja soljudi, tolčemo en po drugem, zavist je na katastrofalni ravni, kar pomeni velik doprinos k temu, da bo naš narod izginil kot kafra. K sreči nekateri, kot sva npr. mi2 s Sokijem ta proces malo upočasnjujemo, ampak....

Navijac (ni preverjeno)

Super napisano.

In reply to by Slavc Kovačič (ni preverjeno)

Katja7 (ni preverjeno)

Ze v osnovi zivimo v zjahani in gnili drzavi.Zbiranje zamaskov,dobrodelni koncerti,razna humanitarna drustva so eno veliko sranje.Res je,lepa gesta,ampak kurceva drzava bi morala poskrbeti za to.Morali bi resiti srz problema,ne pa da poskusajo omejiti posledice.Vedno se bo nasel otrocek,ki bo potreboval pomoc.Odvratna oblast,ki tepta in zanicuje svoj narod,prioriteta so pa garjavci z raznimi boleznimi in s sprevrzeno vero,ki silijo k nam.
Kakorkoli,cestitke Sokiju,Spidiju in vsem,ki se trudijo in razdajajo sebe za te nase soncke.

Starejše novice