V Slovenj Gradcu je danes v zraku čutiti žalost, multinacionalka Adinet je namreč začela z vročanjem odpovedi delavcem.

Med zdaj že nekdanjimi delavci slovenjegraškega Adienta je čutiti žalost, sklonjenih glav in brez komentarja so z odpovedjo v roki odhajali iz podjetja.

Danes in v torek bo odpoved dobilo okoli 150 delavcev, ki so v obratu multinacionalke Adinet v Slovenj Gradcu služili kruh.

»Vzdušje ni dobro, ni bilo niti do zdaj, pa mislim, da se stopnjuje, pa se bo še stopnjevalo. Ker zdaj, ko bodo dejansko prazne hale, dejansko pol firme bo prazne, bo za nas, ki še ostajamo nekaj mesecev, še toliko težje,« razočarano razlaga Bojan Rošer, predsednik sindikata v Adientu.

Delavcem bodo odpovedi postopoma vročali do konca maja prihodnje leto, ko bodo odšli še zadnji. 

Podjetja ponudila zaposlitev delavcem

Možnost zaposlitve delavcev so sicer ponudila nekatera lokalna podjetja v regiji, Rošer si želi, da bi vsi zaposleni v Adientu dobili dobre delodajalce, »vsaj takega, kot so ga imeli tukaj«.

Zanimanje za halo obstaja

Lastniki Adienta obrata v Slovenj Gradcu ne zapirajo zato, ker bi ta posloval slabo, ampak zato, ker so se odločili, da te dejavnosti v Sloveniji ne bodo več opravljali.

Proizvodnja naj bi se sicer iz Slovenije selila v Srbijo in na Slovaško. Sicer pa naj bi že kar nekaj investitorjev pokazalo zanimanje za  proizvodnjo v Adientovih halah, vendar konkretnih imen za zdaj ni.

»Pričakujem, pa tudi vsi delavci upajo, da se bodo mogoče lahko še kdaj vrnili na to lokacijo, če ne bodo zadovoljni z novim delodajalcem,« pravi Rošer.

Žalost pri delavcih je toliko večja, saj je podjetje poslovalo dobro in so radi delali v Adientu, zato Rošer dodaja, da si tega niso zaslužili.

Komentarji (1)

PuklastiVanč (ni preverjeno)

Tito!, zbudi se!, počisti izdajalce domače ...

Starejše novice