Pohorski hoteli v lasti slabe banke bi lahko že kmalu odromali v roke mariborskega podjetnika Mirana Ferka, ki jih trenutno najema.

Mariborski podjetnik Miran Ferk napoveduje, da bo v roku meseca dni oddal zavezujočo ponudbo za odkup pohorskih hotelov Arena, Bolfenk, Videc in Pohorske terase. Prve tri ima s svojim podjetjem Playgreen v enoletnem najemu od lanskega septembra, najemna pogodba pa vsebuje predkupno pravico.

Pogovori o nakupu trajajo že dolgo, mariborski podjetnik pa je oddajo ponudbe napovedal že pred meseci. Kot zdaj pravi, se za nakup ni želel prenagliti pred zaključkom zimske sezone. Ta je bila kljub mili zimi zanj uspešna.

»Sreča, da je zasneževalni sistem toliko pripomogel. Če tega ne bi bilo, se na Pohorju s turizmom ne bi mogli ukvarjati. V Mariboru se še ne da s poletnim turizmom pokriti stroške za vse leto,« je razlog za previdnost razkril Ferk.

V posel s skrivnostnim partnerjem?

Koliko je pripravljen odšteti za hotele, Ferk ne želi razkriti, saj gre po njegovih besedah za poslovno skrivnost, h kateri ga zavezuje tudi pogodba z družbo za upravljanje terjatev. Slaba banka želi za pohorske hotele sodeč po oglasih na njihovi spletni strani iztržiti nekaj več kot 6,5 milijonov evrov

Mariborski podjetnik še ni povsem odločen, ali bo v nakup šel sam ob pomoči večjega holdinga ali pa bo poleg njega lastnik še skrivnostni partner iz tujine, ki naj bi imel evropsko državljanstvo. Ferk priznava, da bi ob pomoči partnerja iz tujine nase prevzel manj tveganja.

Na vrhu Pohorja bi zgradil večnamensko dvorano

Po nakupu ima Ferk s hoteli in razvojem turizma na Pohorju velike načrte. Odkup bi mu omogočil nadaljnje investicije, ki pa jih pred opravljenim poslom še ne želi obešati na veliki zvon.  Kljub temu ne skriva, da ima v načrtih izgradnjo večnamenske športne dvorane na vrhu Pohorja.

»Cilj je, da vrh Pohorja zaživi tudi poleti. Če to želimo, je nujno potrebna večnamenska športna dvorana. S tem bi se lahko približali Rogli, ki je v poletnem času od aprila do novembra zasedena prav zaradi športne dvorane,« pravi Ferk in cilja na priprave športnih ekip, s katerim se je primarno ukvarjalo njegovo podjetje.

Z večnamensko dvorano bi ob pripravah nogometašev lahko gostili tudi športnike dvoranskih športov. Med pogovori za poletne priprave je prišel tudi do morebitnega partnerja, ki se zanima za sodelovanje pri izgradnji večnamenske športne dvorane.

Stavi na športni turizem

Ferk predvsem v poletnem času stavi na športni turizem. Zakaj? »Z ekipo na priprave pride večje število oseb in poskrbijo za več nočitev. V povprečju ostajajo po 14 dni, športniki iz oddaljenih držav tudi do meseca dni,« pojasnjuje mariborski podjetnik.

Za poletne priprave ima podjetje Playgreen podpisane pogodbe z več športnimi ekipami, svoje hotele pa dobro napolnijo, ko Maribor gosti velike dogodke. Eden izmed takih bo nedvomno tudi evropsko prvenstvo v lokostrelstvu leta 2020, ki bo imelo po Ferkovih besedah okoli 700 udeležencev.

Drugi, še odmevnejši, pa bo Evropsko prvenstvo v nogometu do 21 let leta 2021, ki ga bo med drugimi mesti gostil tudi Maribor. Tako je med drugim zdaj že jasno, da bodo štiri ekipe najboljših mladih nogometašev v Evropi tekom prvenstva nastanjene v pohorskih hotelih. Evropska nogometna zveza namreč določa, da morajo imeti vse ekipe zagotovljene enake pogoje za bivanje in trening.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice