FOTO: Jure Banfi
Nekdanji odlični napadalec več slovenskih prvoligašev Damir Pekič se po nogometnih in zavarovalniških zdaj podaja še v politične vode. Želi si postati župan Miklavža na Dravskem polju.

Na novembrskih lokalnih volitvah bo za župana kandidiral s podporo stranke Dialog za napredek. Pekič je sicer ob nogometni karieri skrbel tudi za svojo izobrazbo. Na mariborski ekonomsko-poslovni fakulteti je diplomiral iz ekonomije, v zadnjih letih pa deluje v zavarovalniški branži.

»Verjamem, da lahko z dobro ekipo občina dobi svež zagon. Če mi bodo volivke in volivci zaupali to odgovorno nalogo, bom sodeloval z vsemi, ne glede na politično ali svetovnonazorsko prepričanje. Na ta način lahko sprejemamo optimalne odločitve,« je ob predstavitvi svoje kandidature povedal nekdanji nogometaš.

Nekdanji član NK Maribor, za katerega je zabil 78 zadetkov in je s tem osmi najboljši strelec v zgodovini vijoličastih, je v slovenskem prvoligaškem tekmovanju v dresu Maribora, Celja, Nafte in Domžal skupno dosegel 102 zadetka.

V miklavški občini se bo za župansko mesto s podporo Socialnih demokratov potegovala tudi odvetnica Simona Marko. Dolgoletni župan Leo Kremžar pa se po petih mandatih poslavlja.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ibro izbeglica (nepreverjen)

za župana pa res ne rabiš biti pametan,,, dosta su ti tri razreda osnovne šole

Starejše novice